Nuoret ja opiskelijat

JHL on nuorten ja opiskelijoiden ammattiliitto.

Opiskelijalle JHL:n jäsenedut 0 €

Voit liittyä jäseneksemme jo opiskeluaikana, vaikka et vielä kävisikään töissä. Ammattiliitto JHL:n jäsenyys on päätoimisille opiskelijoille ilmainen, siis pyöreät 0 €!

Saat siis ilmaiseksi kattavat jäsenetumme, joihin kuuluvat työelämän turvan lisäksi mm.

Työssäkäyvätkin nuoret saavat jäsenedut oikein huokeaan hintaan, sillä jäsenmaksumme varsinaisille jäsenille on hyvinvointialojen edullisin – vain 1 % bruttotuloista.

Jäsenmaksulaskuri

Työssä käyvälle JHL:n jäsenmaksu on vain prosentin (1%) palkasta. Hinta sisältää kattavan edunvalvonnan ja työttömyysturvan.

€/kk

Jäsenmaksusi on per kk. Liity jäseneksi

Kuka voi liittyä JHL:ään?

Olemme Suomen monipuolisin ammattiliitto. Jäsenemme työskentelevät noin tuhannessa eri ammatissa kuudella eri ammattialalla. On siis erittäin todennäköistä, että olemme myös sinun liittosi!

Kuusi suurta ammattialaamme ovat:

Jos et osaa arvioida, sopisiko JHL liitoksesi, voit aina olla yhteydessä jäsenpalveluumme ja kysyä.

Nuorille ja opiskelijoille suunnatusta JHL:n toiminnasta ja tapahtumista löydät tietoa myös somesta. Ota alla olevat sivut seurantaan, niin saat infot suoraan omaan feediisi heti tuoreeltaan!

Järjestämme nuorille jäsenillemme suunnattua toimintaa ympäri Suomen. Eri alueilla on myös omia somekanavia nuorille. Kannattaa pistää seurauslistalle myös oman alueesi sivu! Tässä ne listattuna:

Facebook

Instagram

Nuorisotoimintaa ja vaikuttamista

Järjestämme nimenomaan nuorille ja opiskelijoille suunnattua toimintaa sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Nuorisotoimintaamme ovat tervetulleita kaikki alle 35-vuotiaat. Löydät lisätietoja tulevista tapahtumista koulutus- ja tapahtumakalenterista.

Olit sitten töissä käyvä nuori tai kokopäiväisesti opiskeleva, liitossa pääset osaksi ammatillista yhteisöä, jonka kanssa verkostoitua, kouluttautua ja vaikuttaa. Liiton toiminnassa tehdään elämänmittaisia ystävyyssuhteita, se onkin yksi parhaimmista jäseneduista mitä voimme tarjota!

JHL:n Nuorisofoorumi on nuorten vaikuttamisväylä ammattiliitossa. Nuorisofoorumi on koottu alle 35-vuotiaista jäsenistämme, jotka edustavat eri ammattialoja, koulutuspaikkoja, sukupuolia ja paikkakuntia.

Tätä kaikkea Nuorisofoorumi, tuttavallisemmin NuFo, tekee:

 • on nuorten äänitorvi JHL:ssä
 • suunnittelee tapahtumia ja toimintaa JHL:n nuorille jäsenille
 • ottaa kantaa nuoria koskeviin työelämän asioihin
 • tekee ammattiliiton päättäjille selväksi, mitä mieltä nuoret ovat
 • toimii linkkinä oman alueiden nuorten jäsenten välillä
 • pohtii ja kehittää ammattiliiton nuorisotoiminnan järjestämistä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti, huomion kohteena erityisesti nuorten jäsenten mahdollisuudet toimia ja vaikuttaa aktiivisesti

Nuorisofoorumi tapaa näiden teemojen tiimoilta 6–8 kertaa vuodessa. Tapaamiset on pääsääntöisesti viikonloppuisin eri puolilla Suomea.

Miten Nuorisofoorumiin pääsee mukaan?

Nuorisofoorumiin nimitetään 20 jäsentä aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Jokaisen alueen nuorisojaosto voi nimittää yhden edustajan ja loput edustajat valitaan avointen hakemusten perusteella.

Pidä silmällä JHL nuorten ja opiskelijoiden somekanavia, Instagramia ja Facebookia, koska niissä ilmoitetaan avoimeen hakuun tulevista nuorisofoorumin paikoista! Voit olla myös suoraan yhteydessä osoitteeseen nuoret@jhl.fi, jos NuFon jäsenyys kiinnostaa tai haluaisit kuulla siitä lisää.

Nuorisofoorumin jäsenet 2023–2024

Etelä-Suomi

 • Mohamud Nawal
 • Piitulainen Emma
 • Raunio Atte
 • Kuismanen Lotta
 • Koistinen Samira
 • Mountassir Jasmin
 • Kalpio Säde

Oulun seutu

 • Körkkö Laura

Lappi

 • Hyytinen Santtu

Itä-Suomi

 • Göös Laura
 • Nevalainen Hanna-Mari

Kaakkois-Suomi

 • Metsola Elli-Noora
 • Riikonen Riikka

Lounais-Suomi

 • Lain Päivi

Sisä-Suomi

 • Kuusipalo Saana
 • Puura Joni
 • Suominen Daniela

Hienoa, että olet kiinnostunut vaikuttamaan ja tulemaan aktiivisemmin mukaan ammattiliittosi toimintaan! Mukaan todellakin mahtuu. Takaamme, että luvassa on rutkasti hienoja kokemuksia ja uusia ystäviä!

Voit ryhtyä esimerkiksi oppilaitosagentiksi, solidaarisuuslähettilääksi tai aktiiviksi omassa yhdistyksessäsi. Kenties haluaisit liittyä oman alasi ammattialafoorumiin, jossa pääset verkostoitumaan muiden alasi tähtiammattilaisten kanssa ja vaikuttamaan liiton toimintaan. Mikäli olet alle 35-vuotias, Nuorisofoorumi (infoa yllä) voisi kiinnostaa sinua. Tästä pääset katsomaan kaikki tavat, joilla voit osallistua JHL:n toimintaan.

P.S. Opiskelijajäsen, tarkista omalta opettajaltasi tai muulta koulutuksestasi vastaavalta taholta, voitko saada liiton aktiivina toimimisesta opintopisteitä.

Ammattiliitto JHL nuoret ja opiskelijat oranssit opiskelijahaalarit päällä Stop nyt! -mielenosoituksessa helmikuussa 2024.
JHL nuoret Stop nyt! -mielenosoituksessa helmikuussa 2024.

Tule Tampereen Tähtiammattilaispäiville!

Lokakuussa 2024 ammattiliittosi JHL järjestää Tampereella häikäisevän Tähtiammattilaiset-tapahtuman, joka kokoaa yhteen JHL-alojen tähdet! Luvassa huippupuhujia, kouluttautumista, ykkösluokan esiintyjiä ja hulppea iltagaala, hinta vain 50 euroa / päivä! Varmista paikkasi ja tule mukaan!

Miksi ammattiliittoon kannattaa kuulua?

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tukenasi työelämässä ja aina puolellasi. Päätehtävänämme on parantaa ja puolustaa jäsentemme työehtoja. Neuvottelemme työehtosopimuksesi. Me siis neuvottelemme työnantajapuolen kanssa muun muassa siitä, kuinka paljon saat palkkaa.

Kuulumalla ammattiliittoon puolustat omaa asemaasi työelämässä. Mitä enemmän liiton jäseniä on, sitä voimakkaammin pystymme edustamaan teitä työpaikoilla ja työehtosopimusneuvotteluissa. Yhdessä olemme vahvempia.

Teetkö töitä täyspäiväisesti tai opintojen ohella? Voit aina olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos työpaikalla tulee ongelmia tai muuten joku tilanne mietityttää. Olemme täällä sinua varten.

Puolustamme tinkimättä koko laajan ammattikirjomme etuja ja oikeuksia työelämässä. Asianamme on myös muuttaa työelämää positiiviseen suuntaan sekä edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä.

Tuemme työttömyyden tullessa vastaan. Ammattiliitto JHL:n jäsenenä olet vakuutettu työttömyyden varalta JHL työttömyyskassassa.

Huomioimme aina erilaiset elämäntilanteet jäsenyydessä, lue lisää!

Sen lisäksi, että olemme tukesi ja turvasi työelämässä, tarjoamme sinulle jo aiemmin mainitut lukemattomat kaupalliset jäsenedut sekä tapahtumat ja koulutukset!

Kesätyö ja ammattiliitto

Oletko saanut kesätyön? Myös kesätyöntekijöiden kannattaa kuulua ammattiliittoon. Katso infopaketti ja vinkit kesätyöhön!

Muuta infoa opiskelijajäsenyydestä

JHL:n opiskelijajäseneksi (jäsenmaksu 0 €) voit liittyä silloin, kun olet päätoiminen opiskelija. Tulkintamme mukaan päätoiminen opiskelija

 • Saa Työllisyysrahaston täysimääräistä aikuiskoulutustukea.
  TAI
 • On pääsääntöisesti päivät oppilaitoksessa.
 • On oikeutettu nostamaan opintotukea.
 • Suorittaa tutkintoon johtavaa koulutusta.
 • Ei ole oppisopimus- tai monimuoto-opiskelija.
 • Ei ole päivätyössä.

Oletko oppisopimusopiskelija? Liitythän varsinaiseksi jäseneksi.

Kun liityt opiskelijajäseneksemme, kannattaa sinun samalla hakea myös työttömyyskassan jäsenyyttä, vaikka et vielä tekisikään töitä. Kun aloitat töiden tekemisen opintojen ohella tai niiden jälkeen, työttömyyskassan jäsenyys aktivoidaan. Ilmoitathan siis jäsenpalveluumme, kun aloitat työt.

Vaikka unohtaisit ilmoittaa meille töiden alkamisesta, työttömyyskassan jäsenyytesi voidaan aktivoida myös takautuvasti, kun olet hakenut kassan jäsenyyttä ennakoivasti. Opintojesi jälkeen siirryt automaattisesti varsinaiseksi jäseneksemme, kun olet liittynyt alun perinkin myös kassan jäseneksi.

Päätoimisena opiskelijajäsenenä liiton jäsenyys on sinulle maksuton. Kun teet töitä ja kuulut työttömyyskassaan, maksat vain työttömyyskassan jäsenmaksua, joka on 0,30 % bruttotuloistasi. Kun et ole enää opiskelija, siirryt JHL:n varsinaiseksi jäseneksi. Tällöin maksat liiton ja kassan jäsenyydestä yhteishintaa, joka on 1 % bruttotuloista.

Pääset liittymään kassaan samalla liittymissivulla kuin liiton jäseneksikin. Liittymislomakkeessa voit valita, haluatko liittyä liittoon, kassaan vai molempiin.

Jos liityt opiskelijana vain ammattiliittoon, mutta et työttömyyskassaan, muista liittyä työttömyyskassan jäseneksi erikseen kun aloitat työt. Työttömyyskassan jäsenyyttä ei tässä tapauksessa pysty aktivoimaan jälkikäteen, joten muista liittyä kassaan heti, kun tiedät ensimmäisestä työpaikastasi. Voit liittyä työttömyyskassaan omaJHL:n kautta.

Miksi työttömyyskassaan liittyminen on tärkeää?

JHL työttömyyskassan jäsenenä sinun on mahdollista saada työttömyyden kohdatessa ansiopäivärahaa, joka on huomattavasti enemmän kuin Kelan peruspäiväraha. Ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saamisen yhtenä edellytyksenä on, että olet ollut työttömyyskassan jäsen vähintään 26 viikkoa. Tämän takia on hyvä kuulua kassaan heti, kun alat tekemään töitä!

Tutustu tarkemmin: Mikä työttömyyskassa ja miksi siihen pitäisi kuulua?


Huom! Voit kuulua useampaan ammattiliittoon, mutta vain yhteen työttömyyskassaan.

Opiskelijajäsenyytesi muuttuu liiton varsinaiseksi jäsenyydeksi meille ilmoittamasi valmistumispäivän jälkeen. Voit tarvittaessa muuttaa päivän omaJHL:ssä tai ottamalla yhteyttä jäsenpalveluun. Valmistumisen jälkeen saat kotiisi kirjeen, joka sisältää infoa opintojen päättymisestä ja jäsenyydestä. Toimi kirjeen ohjeiden mukaan!

Ovathan yhteystietosi ajan tasalla? Päivitä ne omaJHL:ssä!

Opintojen jälkeen sinun tulee itse toimia sen eteen, että jäsenyytesi pysyy voimassa:

Varsinaisena jäsenenä sinun tulee siis maksaa jäsenmaksua tai ilmoittaa jäsenmaksuvapautuksesta, jotta jäsenyytesi pysyy voimassa.

Ja hei! Jos et ole vielä työttömyyskassan jäsen, tee se viimeistään tässä kohtaa, kun valmistut ja siirryt työelämään! Ammattiliiton ja työttömyyskassan jäsenyyden yhteishinta on meillä JHL:ssä 1 % bruttotuloista.

JHL on edullisin hyvinvointialojen ammattiliitto. Jäsenmaksu vain yksi prosentti palkasta.

Kysyttävää?

Jos jokin mietityttää, olethan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. Kyselyihin vastaavat järjestöasiantuntijat Maria Helin ja Anni Järvinen.

Entä haluaisitko, että tulemme oppilaitokseesi kertomaan lisää? Lue työelämäinfoista täältä.

 • Lounais-Suomi: projektityöntekijä Laura Erkkonen, 050 3141 016, laura.erkkonen@jhl.fi
 • Etelä-Suomi: projektityöntekijä Jaana Niare, 050 328 2859, jaana.niare@jhl.fi
 • Sisä-Suomi ja Pohjanmaa: projektityöntekijä Kalle Sumelles, 050 4479 806, kalle.sumelles@jhl.fi
 • Itä- ja Kaakkois-Suomi: projektityöntekijä Niina Ljungkvist, 050 4404 709, niina.ljungkvist@jhl.fi
 • Lappi ja Oulun seutu: projektityöntekijä Mari Ikonen, 050 4482 948, mari.ikonen@jhl.fi