Liity jäseneksi

Joku hoitaa kaiken sen, mitä muut eivät välttämättä tule edes ajatelleeksi. Ja se joku on usein yksi meistä, rautaisista JHL:n ammattilaisista.

Ammattiliitossa et jää näkymättömäksi

Sinä teet työtä, joka ansaitsee arvostusta. Arvostuksen pitää näkyä rahana kukkarossa ja jaksamisena työssä. JHL on ammattiliitto, joka työskentelee päivittäin sinun reilujen työehtojesi puolesta. Liittymällä JHL:n jäseneksi varmistat että saat:

Ammattiliitossa olet vahvempi! Alta voit ladata tulostettavan liittymislomakkeen. Muista valita, periikö työnantaja jäsenmaksun puolestasi vai maksatko sen itse.

Tutustu JHL:n jäsenrekisterin tietosuojaselosteeseen, siitä selviää, miten käytämme tietojasi.

Me olemme JHL

Lyhenne JHL tulee sanoista Julkisten ja hyvinvointialojen liitto. Olemme Suomen suurin julkisten alojen ammattiliitto ja jäsenillämme on noin tuhat ammattinimikettä. JHL puolustaa tinkimättä koko laajan ammattikirjonsa etuja ja oikeuksia.

JHL:n tärkein tehtävä on neuvotella jäsenilleen työehdot, kuten esimerkiksi reilu korvaus ja työaika. Tämän lisäksi jäsenten etuihin kuuluvat muun muassa:

 • luottamusmiestoiminta
 • työttömyyskassan tuoma turva
 • ilmainen oikeusapu
 • valtakunnallinen toiminta nuorille
 • työelämätieto sekä koulutukset
 • vakuutusturva vapaa-ajalle
 • paikallinen yhdistystoiminta
 • työsuojeluvaltuutetun tuki
 • lukuisat kaupalliset vapaa-ajan edut.

Liitto on tukenasi, olit sitten työssä, opiskelija tai työtön. Vakinainen, osa-aikainen, täysipäiväinen. Nollasopimuksella, vuorotyössä. Nuori tai vanha. Maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Nainen, mies tai jotakin muuta. Oli tilanteesi ja taustasi mikä vain, ammattiliitossa olet aina vahvempi.

JHL on myös Suomen edullisin hyvinvointialojen ammattiliitto: maksat jäsenyydestä vain prosentin kuukausituloistasi.

Liity heti JHL:ään. Siten varmistat, että sinua kohdellaan reilusti työelämässä ja työttömyyden kohdatessa.

Hienoa, mutta paljonko se maksaa?

 • Työssä käyvälle JHL:n jäsenmaksu on 1 % bruttopalkasta. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun.
 • Opiskelijajäsenelle liiton jäsenyys on ilmainen.
 • Jäsenmaksu vähentää verotustasi. Ilmoitamme summan puolestasi verottajalle joka vuosi.

Jäsenmaksulaskuri

Työssä käyvälle JHL:n jäsenmaksu on vain prosentin (1%) palkasta. Hinta sisältää kattavan edunvalvonnan ja työttömyysturvan.

€/kk

Jäsenmaksusi on per kk. Liity jäseneksi

Voinko liittyä JHL:n jäseneksi?

Voit liittyä JHL:n jäseneksi kun työskentelet

 • valtiolla, kunnassa, kuntayhtymässä, hyvinvointialueella tai seurakunnalla
 • edellä mainittujen omistuksessa olevassa liikelaitoksessa tai yhtiössä
 • järjestössä tai yleishyödyllisessä yhteisössä
 • julkiselle sektorille palveluja tuottavan yrityksen tai yhteisön palveluksessa tai vastaavalla toimialalla.

Ammattiliitto JHL:n jäsen voi olla myös yllä mainituilla aloilla toimiva yrittäjä, joka harjoittaa ammattiaan pää- tai sivutoimisesti yksin. Yrittäjäjäsen ei voi kuitenkaan liittyä JHL:n työttömyyskassaan. Yrittäjien työttömyyskassa on Yrittäjän Työttömyyskassa.

Jäikö jokin askarruttamaan? Kysy meiltä!

Voinko juuri minä liittyä JHL:n jäseneksi? Kuinka maksan jäsenmaksun? Kaikissa liittymiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä jäsenpalveluumme. Voit pistää myös chatissa viestiä. Löydät sen sivun alalaidasta.

Vastauksen kysymykseesi saatat löytää myös tästä:

Voit liittyä. Työsuhteen kestolla ei ole merkitystä, se voi olla vakituinen, määräaikainen tai osa-aikainen.

Liittymislomakkeessa voit valtuuttaa JHL:n hoitamaan eron puolestasi edelliseen liittoon ja/tai työttömyyskassaan. Sinun täytyy pitää huolta vain siitä, että jäsenyys on kunnossa eropäivään saakka.

Edellisessä työttömyyskassassa kerryttämäsi työssäoloaika voidaan laskea hyväksesi, jos liityt uuteen työttömyyskassaan yhden kuukauden kuluessa siitä, kun olet eronnut edellisestä työttömyyskassasta.

Voit kuulua samanaikaisesti useaan ammattiliittoon, mutta vain yhteen työttömyyskassaan.

Saat lakkoavustusta, jos olet liittynyt JHL:n jäseneksi ennen lakon alkamista. Käytä sähköistä liittymislomaketta, niin liittymisaikasi näkyy täsmällisesti. Vähintään ensimmäinen jäsenmaksusi pitää olla maksettuna ennen lakkoavustuksen maksamista. Saat ohjeet jäsenmaksun maksamiseen, kun jäsenyytesi on vahvistettu. Lakkoavustusta voit hakea 2 kuukautta lakon päättymisen jälkeen.