Ammattiliitto JHL mukana Ateria-tapahtumassa 8.11.
Marraskuussa on jälleen tiedossa julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivät. Ateria-tapahtuma järjestetään 8.11. Helsingin Messukeskuksessa. JHL on siellä näkyvästi esillä!
Avainsana:
ravitsemisala (Tyhjennä)
Marraskuussa on jälleen tiedossa julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun ammattilaispäivät. Ateria-tapahtuma järjestetään 8.11. Helsingin Messukeskuksessa. JHL on siellä näkyvästi esillä!
AVAINTES-sopimuksen piirissä JHL:n jäseniä työskentelee erityisesti ravitsemis-, puhtaus- ja kiinteistöaloilla. Työntekijät ovat Avaintassa se voimavara, joka tuottaa palveluita ja tekee tulosta. Siksi tulevissa sopimusneuvotteluissa tavoitteenamme on parantaa työntekijöiden työsuhteen ehtoja ja työhyvinvointia.
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus päättää maanantaina 21.6. ateriapalveluidensa tuottajasta. Esityksen mukaan ateriapalvelut siirtyisivät Attendolle vuoden 2022 alussa. JHL pitää siirtoa pelkkänä sopimusshoppailuna ja työntekijöiden työehtojen kurjistamisena.
Satoja päiväkoteja, kouluja ja niiden yhteydessä toimivia ruokapalveluiden tuottajia osallistuu sydänterveyden teemaviikkoon 18.–25.4.2021. Viikon teemana on "Iloa ruuasta".
JHL:läinen kokki Kirsi Mäkynen Kurikasta, 49, on saanut arvostetun PRO-tunnustuspalkinnon. Palkinnot jaettiin PRO2020-tapahtumassa Finlandia-talolla 30. tammikuuta.
AVAINTES-sopimuksen piirissä JHL:n jäseniä työskentelee erityisesti ravitsemis-, puhtaus- ja kiinteistöaloilla. JHL tavoittelee mm. palkkausjärjestelmän uudistamista, sillä nykymallilla samoja tehtäviä suorittavien palkkojen vertailtavuus on mutkikasta.
Varsinais-Suomen alueella toimii JHL:n ravitsemispalvelualan ammatillinen verkosto. Mitä ravitsemispalvelualan verkosto on? Miten ja missä verkosto toimii? Miten verkostoon pääsee mukaan? Kuinka usein kokoonnutaan?
JHL on moniammatillinen liitto. Se järjestää ammatillista koulutusta ja osallistuu eri alojen lainvalmisteluihin. Liitto on mukana koulutuspolitiikan kysymysten ratkomisessa ja kehittämässä ammatillisia koulutuksia jne. JHL:n yhdistyksissä on omaa ammattialatoimintaa. Lisäksi eri alojen ammattilaiset toimivat alansa verkostoissa. Vuoden 2018 alusta verkostot ovat toimineet itsenäisesti.
Ruokapalvelun ammattitutkinnon osat ovat JHL:n mielestä loogiset ja tiiviit. Sen sijaan ammattitaitovaatimusten suorituskriteerit ovat aivan liian yksityiskohtaisia ja suorastaan rönsyileviä. JHL esittää toiminnan kriteereiden vähentämistä ja niiden tiivistämistä laajemmiksi kokonaisuuksiksi.
JHL pitää sekä erityisruokavaliopalvelujen että ravitsemis- ja majoitusalan erikoisammattitutkintojen perusteiden luonnoksia laajoina ja hyvinä. Liitto on tehnyt molempiin luonnoksiin omia yksittäisiä ehdotuksiaan jotka koskevat ammattitaidon ja osaamisen osoittamista sekä osaamisen arvioinnin kriteerejä.
Avaintyönantajat Avainta ry:n työehtosopimuksen (AVAINTES) piirissä työskentelee paljon JHL:läisiä matalapalkkaisten alojen työntekijöitä. Työehtosopimusneuvotteluissa keskeisimmät tavoitteet liittyvät mm. palkankorotuksiin, palkkausjärjestelmän uudistamiseen sekä työaikaan liittyviin määräyksiin.
JHL:n aluetoimistot järjestävät järjestökoulutusta, tapahtumia, palkallisia luottamusmies- ja työsuojelukoulutuksia sekä ammatillisia ajankohtaispäiviä.
Ravitsemispalveluiden kehittämishankkeet käynnistyvät yleensä halusta kohottaa tuloksellisuutta, tuottavuutta sekä työelämän laatua yhteistyössä henkilöstön kanssa.
Ravitsemis- ja puhtausalan ammatillista koulutusta järjestetään monilla tahoilla. Ohessa linkkivinkkejä ammatillisesta sekä ravitsemis- ja puhtausalan työn tekemiseen liittyviä sivustoja ja viranomaistahoja.
Ravitsemis- ja puhtausalan ammatillinen foorumi kokoaa alansa osaajat ammatillisen edunvalvonnan kehittämistyöhön.