Siirry sisältöön

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine: JHL:n jäsen, Suomi selviytyy sinun ansiostasi

– Päivi Niemi-Laine

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine haluaa lähettää viestin kaikille liiton jäsenille, joiden työn arvo on tällä hetkellä kultaakin kallimpaa.

Arvoisa JHL:n jäsen,

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Suomen hallitus on julistanut maahamme poikkeustilanteen oloissa, jotka ovat meille kaikille uudet. Kiinasta liikkeelle lähtenyt koronavirus on saanut koko maailman polvilleen. Nyt on meidän suomalaisten vuoro miettiä, miten nousemme yhdessä jaloillemme.

Kun Suomi sulkee oviaan, rajoittaa sosiaalista kanssakäymistä ja ohjeistaa etätyöhön, sinä – JHL:n jäsen – pidät maatamme pystyssä. Sinun ansiostasi sairastuneita hoidetaan puhtaissa tiloissa puhtain välinein. Sinun ansiostasi yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja turvaavat pääsevät töihin, koska sinä hoidat heidän lapsensa. Sinun ansiostasi hoitolaitoksissa syödään tänäänkin ruokaa puhtaista astioista. Sinun ansiostasi jokainen työpaikalleen matkaava pääsee töihin. Voisin jatkaa listaa loputtomiin. Ilman sinua Suomi ei selviytyisi.

Iso osa JHL:läisistä ei voi jäädä tänään etätöihin, vaan heitä tarvitaan juuri siellä, missä tartuntariski on suurin. Siitä huolimatta he tulevat työpaikalle, hetkeäkään epäröimättä. Tässä tilanteessa jäsenemme tarvitsevat paljon ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista omaan työhönsä. Tiedotamme jäsenillemme aktiivisesti tilanteen kehittymisestä korona-teemasivullamme.

Toisaalta koronavirustilanne aiheuttaa monella epävarmuutta oman työn jatkumisesta ja toimeentulosta. Tiedossa on lomautuksia ja pahimmillaan irtisanomisia.

Tilanne pelottaa ja askarruttaa meitä kaikkia. Siksi me JHL:ssä teemme kaikkemme tukeaksemme sinua, joka työskentelet etulinjassa saattaen itsesi alttiiksi. Teemme kaikkemme, jotta saat tehdä työsi mahdollisimman normaalisti. Poikkeusoloissa työnantaja voi vaatia sinua venymään ja tehdä ratkaisuja, jotka vaikuttavat arkeesi. Siksi me JHL:ssä pyrimme takaamaan, että sinulla on käytössäsi ajantasaista tietoa. Sinun palvelemisesi on meille ykkösasia.

Samalla, kun sinä taistelet virusta vastaan, on meidän muiden noudatettava kaikkia Suomen hallituksen antamia ohjeita, jotta työsi helpottuu. Meidän jokaisen on muistettava vastuumme, jotta mahdollisimman harva sairastuu ja tarvitsee hoitoa.

Liian usein unohdamme arvostaa niitä, joiden ansiosta voimme elää huolettomasti. Poikkeustilanteessa tämä korostuu. On aika kiittää jokaista JHL:n jäsentä.

Kun kriisi lopulta on selätetty, voimme todeta: Me teimme sen yhdessä! Kiitos, että olet.

***
P.S. JHL:n jäsenenä saat turvaa, tukea ja neuvoja erilaisissa työelämän tilanteissa.  Liity JHL:n jäseneksi.

Kommentit

  1. Kiitos Päivi. Toivottavasti tämän jälkeen laitoshuoltjiakin arvostetaan vähän enemmän.

  2. Kiitos Päivi kannustamisesta,tämä koskettaa todella monta henkilöä Suomessa,jaksamista ja venymistä meille kaikille jotka teemme töitä tämän yhteisen asian eteen,varsinkin laitoshuoltajille jotka tekevät arvokasta työtä puhtauden eteen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*