Kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES

Jos olet töissä kunnassa tai kuntayhtymässä, työehtosi määrää yleensä kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus eli KVTES. Sopimus koskee kuukausipalkkaisia työntekijöitä ja viranhaltijoita. Jos työskentelet perhepäivähoitajana omassa kodissasi, työehtosi löytyvät perhepäivähoitajien liitteestä.

JHL neuvottelee kunta-alan työ- ja virkaehdoista, jotta sen jäsenistön yhteiskunnallisesti tärkeän työn arvostus näkyisi kukkarossa ja hyvinvointina työelämässä. Kuulumalla liittoon saat edunvalvontaa, tukea ja turvaa.

Liity JHL:n jäseneksi!

Muistilista hyvinvointialueelle siirtyville JHL:n jäsenille

Kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen henkilöstö siirtyy hyvinvointialueiden palvelukseen 1.1.2023. Tukipalvelutehtävissä työskentelevät henkilöt siirtyvät hyvinvointialueiden palvelukseen, jos henkilön tosiasiallisista työ-tehtävistä vähintään puolet on kunnan sosiaali- tai terveydenhuollon tukitehtäviä.

Hyvinvointialueille siirtyminen ei koske Helsingin kaupunkia, HUS-yhtymää tai yksityissektoria.

Jos kuulut siirtyvien joukkoon, tässä sinulle muistilista siitä, mitä on tapahtumassa: mm. mitä tapahtuu työehdoillesi, vuosilomallesi, palkallesi ja sen maksamiselle.

Muistilista hyvinvointialueelle siirtyvälle JHL:n jäsenelle (pdf, 28 kt)

Työsuojelun yhteistoiminta

Miten työsuojelun yhteistoiminta järjestetään kunnissa ja hyvinvointialueilla 1.1.2023 jälkeen – katso uutinen ja ohjeistukset

KVTES ja palkalliset perhevapaat – isoja uudistuksia

Perhevapaauudistuksen vaikutus kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksiin on suuri. Uudistus koskee perheitä, joissa lapsi on syntynyt 4.9.2022 jälkeen sekä adoptioita, joissa lapsi on otettu hoitoon aikaisintaan 31.7.2022.  Ammattiliitto JHL on koonnut tiiviiseen A4-muotoon tärkeimmät kohdat asiasta. Voitte ladata, tulostaa ja jakaa lennäkkiä työpaikoille ja työpaikkojen ilmoitustauluille.

KVTES ja palkalliset perhevapaat

Huom! Lennäkin ruotsinkielinen versio löytyy KVTESin ruotsinkieliseltä sivulta. Lennäkin englanninkielisen version voit ladata tästä tai englanninkieliseltä sivulta Public sector.

KVTES ja palkkausjärjestelmän uudistus

KVTESin liitteen 19 mukainen palkkausjärjestelmän uudistuksessa ollaan siinä vaiheessa, että järjestelmän simulointi- ja kokeiluvaiheet alkavat tämän syksyn ja ensi kevään aikana.  Asiasta tarkemmin oheisista linkeistä:

KVTES 2022–2025

Kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES 1.5.2022–30.4.2025 (KT:n sivut)

Omassa kodissaan työskentelevien perhepäivähoitajien palvelussuhteen ehdot 1.10.2022 alkaen (KVTESin liite 12)

Katso myös uutiset 8.6.2022:

JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch avaa kunta-alan uusia virka- ja työehtoja. Katso video!

Ammattiliitto JHL:n sopimusasiantuntija Marja Lehtonen esittelee alla KVTES:n liitettä 12 koskevan neuvottelutuloksen.

KT:n yleiskirjeet

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantaja KT:n yleiskirjeissä välitetään ajankohtaista tietoa sopimuksista ja työmarkkina-asioista. KT julkaisee yleiskirjeet vain verkossa. Tässä linkki KT:n yleiskirjeisiin.

Askarruttaako jokin asia työsuhteessasi?

Jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä, ota yhteyttä aluetoimistoosi.