Ravitsemis- ja puhtausala

Ravitsemis- ja puhtausala

Ammattinimikkeitä: kokki, ravitsemistyöntekijä, suurtalouskokki, keittäjä, laitoshuoltaja, siivooja, pesulatyöntekijä, konepesijä, sairaalahuoltaja ja siivoustyönjohtaja.

Tyypillisimpiä työpaikkoja ovat kuntien ja kuntayhtymien keittiöt, koulut, päiväkodit, sairaalat, pesulat, seurakuntien ruokalat, hoito- ja kuntoutuslaitokset.

Aloilla noudatetaan joko jotakin julkisen alan työ- ja virkaehtosopimusta tai yksityisten alojen työehtosopimusta. Julkisen alan sopimuksia ovat kunnallinen, kirkon tai valtion virka- ja työehtosopimus. Yksityisen alan sopimuksia ovat esimerkiksi Avaintes, terveyspalvelualan työehtosopimus ja yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus.

JHL:n jäsenenä saat turvaa, tukea ja neuvoja erilaisissa työelämän tilanteissa.

Liity  JHL:n jäseneksi!

8 488 Kuukausipalkkaista laitoshuoltajaa kunta-alalla (2018)
Yli 30 000 Puhtaus ja ravitsemisalan ammattilaista JHL:ssä (2019)
2 324 Kokin kokonaisansio/kk (keskiarvo 2018)
Ajankohtaista