Siirry sisältöön

Kirkon alalle neuvottelutulos

Kirkon alan neuvotteluissa syntyi tänään iltapäivällä neuvottelutulos. Sisällöstä tiedotetaan tarkemmin hallintojen käsittelyiden jälkeen.

Evankelisluterilaisen kirkon työehtosopimuksesta (KirVESTES) syntyi neuvottelutulos maanantaina 27.2.2023. Tuloksen tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan, kun sekä työntekijöiden että työnantajan edustajien hallinnot ovat hyväksyneet uuden työehtosopimuksen. 

Kirkon virka- ja työehtosopimus oli umpeutumassa helmikuun viimeisenä päivänä. Pääsopijajärjestöt irtisanoivat sopimuksen tammikuun puolivälissä, kun neuvottelut vuoden 2023 palkankorotuksista olivat päättyneet ilman ehdotusta korotuksen suuruudesta. 

Palkansaajia kirkon alan neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa Kirkon työmarkkinalaitos. 

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105 

Mitä muuta tes-neuvottelurintamalla tapahtuu. Katso ajantasainen neuvottelu JHL:n sopimusalojen tilanteesta täältä.