Sopimusneuvottelut

Ammattiliitto JHL:n neuvottelut jäsentensä tärkeimmästä jäsenedusta, työ- tai virkaehtosopimuksesta ovat taas käynnistyneet. Tältä sivulta löydät tiedot eri sopimusalojen neuvottelujen etenemisestä.

Eri ammattien edustajia kuvakollaasissa

Pidämme neuvottelupöydissä aina jäsenen puolta. Liity sinäkin joukkoon, mitä enemmän meillä on jäseniä, sitä herkemmin meitä kuullaan.

Liity sinäkin JHL:n jäseneksi!

Seuraa neuvottelu-uutisia ja neuvottelutilannetta.

Mistä sopimuksista nyt neuvotellaan?

Ensimmäiset ammattiliittosi tekemät sopimukset päättyvät jo alkuvuodesta 2023.

  • Vuosiksi 2022–2024 JHL on sopinut yli 20 työ- tai virkaehtosopimusta, jotka ovat ehdollisia, niin sanottuja 1+1 vuotta kestäviä sopimuksia.  Ehdollisuus tarkoittaa sitä, että vuoden 2023 palkankorotuksista pitää päästä sopuun tiettyyn päivämäärään mennessä. Ehdollisten sopimusten neuvotteluista saatetaan käyttää myös termiä optioneuvottelut. Jos sopua korotusten suuruudesta ei synny, sopimus päättyy jo vuonna 2023, ja uudet neuvottelut työehdoista alkavat. Jos sopu syntyy, on työehtosopimus voimassa kaksi vuotta.

Katso alla olevasta taulukosta, kuuluuko sinun työ- tai virkaehtosopimuksesi ehdollisten sopimusten joukkoonListaus työehtosopimuksista ja niiden päättymisajankohdista

JHL:n työ- ja virkaehtosopimukset, joilla on sovittu päättymispäivä

Voit myös ladata itsellesi taulukon, johon olemme koonneet kaikki sopimusten päättymispäivät.

Sopimusneuvottelujen uutiset

JHL:n työ- ja virkaehtosopimusten neuvottelutilanne

Alla olevasta listasta näet neuvottelutilanteen.