Siirry sisältöön

Campustan uudet työehdot on hyväksytty 

Campusta Oy:n uudet työehdot on nyt taputeltu. Neuvotteluosapuolet ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen. sopimus on mallia 1+1 vuotta ja palkankorotukset liikkuvat yleiseksi muodostuneen kahden prosentin tiimoilla. 

Kiinteistö-, siivous- ja aulapalveluja tarjoavan Campusta Oy:n uudet työehdot on hyväksytty. Työehtojen neuvotteluosapuolia ovat ammattiliitto JHL, ammattiliitto Pro sekä Palvelualojen työnantajat Palta. 

Tutustu tarkemmin Campustan neuvottelutuloksen esittelyyn

Sopimuskausi 

Työehtosopimuksen sopimuskausi on muotoa 1+1 vuotta, eli sopimus on ehdollisesti voimassa 29.2.2024 saakka. Kaksivuotisen ratkaisun ehtona on, että vuoden 2023 palkankorotuksista pitää päästä sopimukseen 15.1.2023 mennessä.​ 

Palkankorotukset 

Palkkoja korotetaan 1.6.2022 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 1,5 prosentin yleiskorotuksella ja 0,5 prosentin yrityskohtaisella erällä, jonka käyttämisestä työnantaja päättää.​ 

Yrityskohtaisen erän euromäärä on 0,5 prosenttia työehtosopimuksen piiriin kuuluvien työntekijöiden huhtikuun 2022 peruspalkkojen summasta, joita ovat sellaiset kuukausi- ja tuntipalkat palkanosineen, joita muutoin korotettaisiin yleiskorotuksella. Työnantaja ilmoittaa pääluottamusmiehelle jaettavissa olevan erän kokonaiseuromäärän.​ 

Työnantaja selvittää yrityskohtaisen erän käytön luottamusmiehelle kuukauden kuluessa toteutuksen jälkeen. Selvityksessä työnantaja ilmoittaa jaetun erän kokonaiseuromäärän, korotuksen saaneiden toimihenkilöiden lukumäärän ja keskimääräisen korotuksen suuruuden.​ 

Taulukkopalkkoja korotetaan 1.6.2022 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 1,5 prosenttia.​ 

Henkilöstön edustajien korvauksia korotetaan 1.6.2022 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta 2,0 prosenttia.​ 

Perhevapaauudistuksen vaatimat muutokset työryhmän selvitettäväksi 

Perhevapaauudistus tulee voimaan 1.8.2022.  Työryhmän tehtävänä on seurata uudistuksen etenemistä työmarkkinoilla ja valmistella tapaa viedä vaaditut muutokset työehtosopimukseen.​ Muutokset eivät saa kuitenkaan maksaa mitään. 

Lisätiedot: vastaava sopimusasiantuntija Sari Jokinen, 050 461 9316 

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:nFacebookjaTwitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee