Siirry sisältöön

Ammattiliitto JHL:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä JUKOn lakkojen aikana

Ammattiliito JHL:n ja JUKOn lakot kunta-alalla toteutuvat eri aikaan työministerin siirrettyä osan Jukon lakoista.

Ammattiliitto JHL:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä JUKOn lakkojen aikana. Jukon lakot ovat toteutumassa Jyväskylässä ja Rovaniemellä 6.–7. huhtikuuta sekä Kuopiossa ja Tampereella 12.–13. huhtikuuta.

Oulussa ja Turussa JHL, Jyty ja JUKO ovat lakossa yhtä aikaa 6.–7. huhtikuuta. Neljäs lakkoaalto pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) on toteutumassa myös yhtä aikaa 19.-25.4. ellei kunta-alan neuvotteluissa päästä ratkaisuun ennen sitä.

JUKOn lakkojen piti alun perin olla samaan aikaan JHL:n ja Jytyn lakkojen aikana. Työministeri kuitenkin siirsi JUKOn lakkoja parilla viikolla eteenpäin ylioppilaskirjoitusten vuoksi. Lisätietoja JUKOn lakoista

Jos JHL:n jäsen ei normaalisti tee JUKOn lakonalaisia töitä, niitä ei myöskään tehdä lakon aikana.

Ilmoita esimiehellesi, että et tee lakonalaista työtä. Jos esimies kuitenkin painostaa sinua, ota yhteyttä luottamusmieheesi tai JHL:n aluetoimistoon.

Katso täältä lisätietoa ja toimintaohjeita toisen liiton painostustoimien varalle