Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalialan neuvotteluissa perattiin työnantajan tavoitteita, neuvotteluissa vielä rutkasti sovittavaa

Neuvotteluissa käytiin tällä kertaa läpi työnantajan tekstitavoitteita. Alalla on reilut 70 000 palkansaajaa, nykyinen sopimuskausi on voimassa huhtikuun loppuun.

Ammattiliitto JHL neuvottelee parhaillaan uutta työehtosopimusta yksityisellä sosiaalipalvelualalle. Tällä kertaa neuvotteluissa käytiin läpi työantajan tavoitteita. Työnantajaa edustaa neuvotteluissa Hyvinvointiala HALI ry.

– Saimme selkeämmän kuvan siitä, millaisia kirjauksia työnantaja haluaisi sopimukseen. Neuvottelut jatkuvat tiistaina 22. maaliskuuta. Silloin käydään puolestaan läpi työntekijäjärjestöjen kirjausesityksiä, vastaava sopimusasiantuntija Laura Kovalainen ja sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio selventävät.

Työntekijäjärjestöt työstävät parhaillaan yhteistä listaa niin kutsuista tekstitavoitteista eli muutoksista, joita haetaan työehtosopimuksen eri kohtiin. Ammattiliitto JHL:n lisäksi työntekijöitä edustavat Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry, Talentia sekä Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry.

Yksityisen sosiaalipalvelualan nykyinen sopimuskausi jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Työtä neuvottelutuloksen saamiseksi on vielä rutkasti.

Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi työskentelevät esimerkiksi yksityisissä päiväkodeissa, vanhusten palveluasumisessa ja hoitokodeissa. Alalla on  yli 70 000 palkansaajaa.

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee

Uutista muokattu 18.3., täsmennetty termejä.