Siirry sisältöön

Henkilökohtaisten avustajien sopimusneuvottelut lähtökuopissa

Henkilökohtaisia avustajia koskeva työehtosopimus on voimassa vielä huhtikuun loppuun asti, neuvottelukoneistoa käynnistellään kuitenkin pikkuhiljaa. Neuvottelut starttaavat toden teolla helmikuun puolessa välissä.

Henkilökohtaisia avustajia koskeva valtakunnallinen normaalisitova työehtosopimus (Heta-TES) määrittää työsuhteessa noudatettavat vähimmäisehdot, kun avustajan työnantajana on työnantajaliittoon järjestäytynyt vammainen henkilö itse tai hänen edustajansa.

Neuvotteluosapuolet – työntekijöitä edustava JHL ja työnantajapuolen Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto Heta ry – aloittivat uuden sopimuksen tunnustelun keskiviikkona 26.1. käymällä läpi neuvotteluaikatauluja.

– Olemme sopineet vaihtavamme neuvottelutavoitteita puolin ja toisin helmikuun loppupuolella, kertoo sopimusasiantuntija Laura Tuominen tulevan kevään suuntaviivoista.

JHL:n puolelta neuvottelijoina toimivat sopimusasiantuntijat Laura Tuominen ja Pinja Lumitsalo.

Henkilökohtaisten avustajien sopimusneuvottelut koskevat noin 2 500 JHL:n jäsentä.

Lisätietoja:
Laura Tuominen, sopimusasiantuntija JHL, 050 4092 460
Pinja Lumitsalo, sopimusasiantuntija JHL, 046 9214 566

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee

korjattu JHL:läisten henkilökohtaisten avustajien jäsenmäärä