Siirry sisältöön

Tarkat määritelmät digitaidoille, aloiteoikeus kaikille, mainoskampanja ja 15 muuta ehdotusta: Edustajiston aloitteet on nyt käsitelty

Ammattiliitto JHL:n edustajisto kävi vilkasta keskustelua aloitteista, joiden kirjo oli tälläkin kertaa laaja. Aloitteista myös äänestettiin ja edustajisto päätti palkata liittoon uuden kääntäjän. Jatkovalmisteluun eteni muun muassa ehdotus, jossa halutaan tarjota aloiteoikeus kaikille JHL:n jäsenille.

JHL:n syyskokouksessa käsiteltiin tällä kertaa yhteensä 18 edustajistoaloitetta. Aiheet olivat tuttuun tapaan sangen monipuolisia.

Viidessä eri aloitteessa ehdotettiin, että liittoon on palkattava uusi kääntäjä, koska ruotsinkielistä sisältöä tarvitaan nykyistä enemmän. Ehdotus meni äänestykseen, jossa edustajisto hyväksyi uuden kääntäjän palkkaamisen selkein luvuin.

Osa aloitteista puuttui pienempiin kokonaisuuksiin kuten televisiomarkkinointiin, toisissa ehdotettiin valtakunnallisia määritelmiä työssä vaadittavalla digiosaamiselle.

Aloitteissa ehdotettiin myös, ammattiliitto-sanan runsaampaa käyttöä JHL:n nimen yhteydessä, kulttuuriseteleitä jäsenille ja eläkeläisten vakuutusetujen säilyttämistä. Lisäksi aloitteissa haluttiin majoitusoikeuden laajentamista JHL-opiston kurssien aikana, bonuspistejärjestelmän muokkausta yhdistysten käyttöön, työryhmää digitaitojen määrittämiseksi, selvitystä digitalisaation vaikutuksista JHL:n jäsenten töihin sekä muutoksia etätyön tapaturmavakuutuksen.

Osa aloitteista jatkovalmisteluun

Jatkovalmisteluun eteni muun muassa aloite, jossa ehdotetaan laajempaa aloiteoikeutta JHL:n edustajistossa.

Aloitteessa ehdotetaan, että aloiteoikeus laajennettaisiin kaikille jäsenille. Nykyisten sääntöjen mukaan edustajistoaloitteita voivat tehdä JHL:n hallitus, yhdistyksen ja edustajiston jäsenet. Aloite otetaan uudelleen esiin, kun ammattiliiton sääntöjä käsitellään seuraavan kerran.

Sopimustavoitteiden valmisteluun siirtyi tällä kertaa kolme aloitetta. Ne koskevat palkallisia vapaita läheisten hautajaispäivinä, työsuojeluvaltuutetun asemaa Avainta-sopimuksessa ja työsuojeluvaltuutettujen koulutusoikeuden laajentamista.

Seuraa JHL:n edustajiston kokousta 27.–28.10. JHL:n uutishuoneessa, Facebookissa ja Twitterissä @jhlry ja #JHLedustajisto.