Siirry sisältöön

Edustajisto päättää, mitä ammattiliitto JHL tekee

Ammattiliittosi JHL:n jäsenistä valittu edustajisto päättää, miten liitto käyttää rahansa ja suunnittelee toimintaansa. Se myös päättää liiton jäsenten työehdoista, kun se hyväksyy tai hylkää työ- ja virkaehtosopimuksia.

Ylintä päätösvaltaa JHL:ssä käyttää edustajisto. Sen vallassa on, mikä on jäsenmaksun suuruus ja mihin tai miten JHL rahansa käyttää. Se päättää myös JHL:n jäsenten työehdoista, sillä se hyväksyy tai hylkää tärkeimmät työ- ja virkaehtosopimukset, esimerkiksi SOTE-sopimuksen ja kunta-alan KVTESin.

Katso, mistä kaikesta edustajisto päättää ja mitä muuta se tekee.

Edustajiston jäsenenä sinä pääset vaikuttamaan, mihin suuntaan JHL kulkee. Olet paljon vartijana.

Edustajistossa on 120 vaaleilla valittua jäsentä eri puolelta Suomea. Kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä he kokoontuvat tekemään tärkeitä, liiton toimintaa vahvasti ohjaavia päätöksiä.  Jos meneillään on työehdoista käytävät sopimusneuvottelut, edustajisto kokoontuu ylimääräisiin istuntoihin hyväksymään tai hylkäämään tärkeimmät neuvottelutulokset.

Edustajistokausi kestää viisi vuotta.

Edustajana olet alueesi ääni, silmät ja korvat

Edustajiston jäsenenä olet oman vaalipiirisi äänitorvi, silmät ja korvat. Sinulla on mahdollisuus tuoda vaalipiirisi yhdistysten ja jäsenten toiveet edustajistoon. Olet myös tiedon välittäjä, sillä sinä edustajiston jäsenenä viet tietoa tehdyistä päätöksistä ja liiton toiminnasta vaalipiirisi JHL:läisille.

Uusi edustajisto valitaan ensi helmikuussa.

Lähde ehdolle JHL:n vaaleihin.

Mikä on sinun äänensävysi, mihin suuntaan haluat kehittää ammattiliittoasi JHL:ää?