Siirry sisältöön

Nyt on tarjolla kättä pidempää tuoreelle luottamusmiehelle: JHL-luottamusmiehen starttiopas neuvoo ja luotsaa mutkattomasti luottamustoimen alkuun

Minustako luottamusmies? Miksipä ei! Luottamusmiehenä toimiminen vaatii aluksi paljon uuden opettelua. Niinpä liitto on laatinut tuoreille luottamusmiehille työn sujuvaa starttia varten oppaan, joka tarjoaa parinkymmenen sivun verran tiukkaa asiaa luottamusmiestoiminnan alkutaipaleelle.

Neuvoja ja apuvälineitä löytyy muun muassa siihen, miten selvittää keitä kaikkia luottamusmies edustaa, missä ja mitä työtä nämä tekevät, mitä mieltä he työpaikan asioista ovat ja kuinka paljon heitä on.

Oppaassa käydään läpi luottamusmiehen oikeuksia muun muassa tiedonsaantiin ja ajankäyttöön. Vastaavasti myös velvollisuuksia nostetaan esiin, esimerkkeinä työntekijöiden työehtoihin perehtyminen, työnantajan kanssa käytävät neuvottelut, tiedonvälitys ja salassapitovelvollisuus.

Edunvalvonnan ketju tulee tutuksi – eli missä järjestyksessä jäsenen ongelman selvittely etenee ja minne jäsenen ja luottamusmiehen kannattaa kulloinkin olla yhteyksissä.

Luottamusmies koulutetaan aina perusteellisesti työhönsä. Opintopolku alkaa uuden luottamusmiehen kurssista. Sen jälkeen luottamusmiestaitoja voi syventää lukuisilla jatkokursseilla. Nämäkin tiedot selviävät oppaasta.

Oppaassa on koottuna hyödyllisiä yhteystietoja ja vinkkejä, joita luottamusmiestyössä tarvitaan.

Opas on yhdistysten ladattavissa JHL:n aineistopankissa, josta se löytyy helposti julkisesta kuva-aineistosta joko hakusanalla luottamusmies tai kategoriasta Liiton julkaisut.