Sähköisissä palveluissamme on käyttökatko to 12.12. klo 15–21. OmaJHL, omaYhdistys, koulutuksiin ilmoittautuminen ja jäseneksi liittyminen ovat pois käytöstä. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa!
JHL:n jäseniä EU-parlamenttiin, ääniharavoina Li Andersson ja Eero Heinäluoma
JHL:n jäsen Li Andersson (Vas.) teki historiallisen kovan tuloksen EU-vaaleissa. Joka viides Suomen mepeistä kuuluu JHL:ään.
EU-vaalit olivat erittäin menestyksekkäät ammattiliitto JHL:lle. Parlamenttiin valittiin kolme jäsentämme: Li Andersson (Vas.), Eero Heinäluoma (SDP) ja Jussi Saramo (Vas.). Lisäksi Vasemmistoliiton varameppi Gashaw Bibani on jäsenemme. Lämpimät onnittelut valituille!
Suomesta valittiin yhteensä viisitoista jäsentä Euroopan parlamenttiin, eli joka viides meppi on JHL:n jäsen. Olemme iloisia siitä, että Suomella on nyt EU:ssa useampi edustaja, joka aidosti arvostaa työntekijöiden oikeuksia ja tasa-arvoista työelämää.
Jättipotti ääniä JHL:n jäsenille historiallisissa vaaleissa
Jäsenemme Li Andersson keräsi 247 604 äänellä kaikkien aikojen suurimman eurovaalipotin Suomessa. Hän sai äänestäjät liikkeelle yli puoluerajojen.
Eero Heinäluoma sai vaalien toiseksi suurimman äänisaaliin. 100:n arvostetuimman mepin joukkoon listattu Heinäluoma äänestettiin uudestaan parlamenttiin 96 503 äänellä. Hän ja Jussi Saramo ovat myös JHL:n edustajiston jäseniä.
– On ilahduttavaa, että Suomessa asiapolitiikka voitti populismin iskulauseiden sijaan, vaalitulosta kommentoi JHL:n EU-erityisasiantuntija Merja Launis-Ahtiainen.
EU-vaalien tulokseen ja mepeiksi valittuihin pääset tutustumaan tarkemmin Ylen tulospalvelussa.
Kiitämme kaikkia JHL:läisiä ehdokkaita vaalityöstä. Suuren suuri kiitos myös jokaiselle jäsenellemme, joka otti osaa tärkeisiin vaaleihin levittämällä liiton materiaaleja, järjestämällä tilaisuuksia ja innostamalla muita äänestämään.
Laitaoikeiston asema vahvistui Euroopassa
Koko EU:n tasolla vaalien tuloksista nähdään laitaoikeiston vahvistuminen. Sen nousua ennustettiin jo ennen vaaleja, mutta voitto jäi lopulta maltilliseksi.
– Laitaoikeisto on vakiinnuttanut asemansa ja vahvistunut monissa maissa. Tämä tulee näkymään myös EU:n päätöksenteossa esimerkiksi ilmastotoimien tai työelämän oikeuksien vesittämisenä, pohtii Launis-Ahtiainen.
Parlamentin suurin poliittinen ryhmä, keskusta-oikeiston kansanpuolue EPP, säilyy suurimpana. Suomesta ryhmään kuuluu Kokoomus.
EU-vaaleissa valitut mepit aloittavat työnsä Euroopan parlamentissa, kun ensimmäinen istunto pidetään 16. heinäkuuta Strasbourgissa. Katso EU-vaalien koko tulos Euroopan parlamentin sivuilta!