Ravitsemis- ja puhtausala

Ammattiliitto JHL on juuri sinua varten, jos työskentelet esimerkiksi päiväkodin, koulun tai sairaalan ruoka- ja siivouspalveluissa ja muissa suur- tai ammattikeittiöissä. Puhtauspalvelupuolen elintärkeisiin JHL:läisiin ammatteihin kuuluvat myös esimerkiksi pesulatyöntekijät, joita ilman yksikään sairaala tai terveyskeskus ei toimisi. Sekä ravitsemis- että puhtausalan eri ammattinimikkeitä on lukuisia, ja olette aivan jokainen tervetulleita mukaan kehittämään omaa työtänne.

Tule tapaamaan alasi ammattilaisia Tampereelle lokakuussa 2024!

Lokakuussa 2024 ammattiliittosi JHL järjestää Tampereella häikäisevän Tähtiammattilaiset-tapahtuman, joka kokoaa yhteen JHL-alojen tähdet! Luvassa huippupuhujia, kouluttautumista, ykkösluokan esiintyjiä ja hulppea iltagaala, hinta vain 50 euroa / päivä! Varmista paikkasi ja tule mukaan!

Kollegat tutuiksi

Ravitsemis- ja puhtausalan tähtiammattilaisille löytyy verkosta ihan oma keskustelu- ja tapaamissivusto. Ammattialafoorumi-verkkoalustalla on kätevää ja helppoa olla yhteydessä muiden samalla alalla työskentelevien kanssa.

Voit osallistua ihan oman mielenkiintosi ja aikataulusi mukaan. Toiminta on rennon vapaamuotoista ja joustavaa.

Kun haluat vaikkapa keskustella työsi iloista tai haasteista, jakaa kokemuksiasi, kaipaat vertaistukea, tarvitset neuvoa miten muualla jokin työasia hoidetaan tai kun haluat kehittää ammattialaasi yhdessä muiden kanssa, suuntaa oman alasi foorumiin. Voit olla mukana myös vain seuraamassa sivujen keskustelua.

Foorumiyhteisöt käsittelevät ja kehittävät ammattialaasi koskevia ajankohtaisia asioita ja lisäävät tiedonkulkua liiton jäsenten ja JHL:n välillä.

Foorumiin osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta tai osaamista liiton toiminnasta. Riittää, että olet kiinnostunut kehittämään omaa työtäsi yhdessä muiden kanssa!

Jos haluat kysyä foorumeista tai muusta ammattialatoiminnasta lisää, lähetä ihmeessä sähköpostia osoitteeseen amky@jhl.fi.


Ota seurantaasi myös ravitsemis- ja puhtausalan Facebook-sivu.
Klikkaa itsesi oman alasi tuoreimpien tapahtumien ja kuulumisten äärelle!


Ravitsemisala

Ravitsemisalan ammattilaiset työskentelevät muun muassa kuntien, hyvinvointialueiden ja kunnallisten osakeyhtiöiden keittiöissä (koulut, sairaalat, päiväkodit), seurakuntien ruokaloissa, hoito- hoiva- ja kuntoutuslaitosten keittiöissä. Alan tähtiammattilaiset valmistavat turvallista, ravitsevaa sekä vastuullista ruokaa päivittäin. Erityisruokavaliot ovat iso osa heidän osaamistaan. Yleisimpiä ammattinimikkeitä ovat ruokapalvelutyöntekijä, ravitsemistyöntekijä, kokki, keittäjä, suurtalouskokki, ruokapalveluvastaava, yhdistelmätyöntekijä, ruokapalveluesimies, emäntä, ravitsemistyönjohtaja, ravitsemispäällikkö.


Puhtausala

Puhtausalan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kuntien, hyvinvointialueiden ja kunnallisten osakeyhtiöiden (koulut, sairaalat, päiväkodit), seurakuntien, pesuloiden sekä palvelutalojen tiloissa. He pitävät ammattimaisesti huolta korkealaatuisesta puhtaudesta sekä hygieniatasosta. Alan yleisimpiä ammattinimikkeitä ovat laitoshuoltaja, siivooja, sairaala-apulainen, tekstiilihuoltaja, toimitilahuoltaja, sairaalahuoltaja, yhdistelmätyöntekijä, siivoustyönohjaaja, siivoustyönjohtaja sekä konepesijä.