JHL:n matkustajavakuutus

JHL:n matkustajavakuutuksessa vakuutettuja ovat sinä liiton jäsenenä ja mukanasi matkustavat, kanssasi samassa taloudessa asuvat alle 15-vuotiaat perheenjäsenet ja omat lapsenlapset. Ota JHL:n jäsenkortti mukaan matkalle, sillä se on vakuutuskorttisi. Matkatavarat on vakuutettava erikseen. Mahdolliset korvaukset voit hakea netissä. Vakuutustodistuksen viisumia varten saat myös Turvasta.

JHL on ottanut matkustajavakuutuksen vakuutusyhtiö Turvasta. Jäsenkorttisi on myös vakuutuskortti, joten pidä kortti mukanasi matkalla.

Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat sinä liiton jäsenenä ja mukanasi matkalla olevat alle 15-vuotiaat lapset.  Lapsilla tarkoitetaan vakuutetun omia lapsia ja lapsenlapsia, vakuutetun puolison lapsia sekä vakuutetun kanssa vakinaisesti samassa taloudessa asuvia lapsia.

Huomaathan, että JHL:n matkustajavakuutus ei kata matkatavaroita. Ne sinun on vakuutettava erikseen. Tarkista oma kotivakuutuksesi,  sillä matkatavarat saattavat jo sisältyä siihen.

Missä vakuutus on voimassa?

Matkavakuutus on voimassa Suomesta ulkomaille tehtävillä vapaa-ajan matkoilla ja vapaa-ajalla tehtävillä kotimaanmatkoilla, jotka ulottuvat vähintään 50 kilometrin etäisyydelle asunnostasi, työpaikastasi, opiskelupaikastasi tai vapaa-ajan asunnostasi.

Vakuutus on voimassa yhtäjaksoisesti enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta.

Missä vakuutus ei ole voimassa?

Vakuutus ei ole voimassa asuntosi, työpaikkasi, opiskelupaikkasi ja vapaa-ajan asuntosi välisillä matkoilla.

Vakuutus ei ole voimassa kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa eikä ehdoissa erikseen poisrajatuissa urheilulajeissa tai harrastuksissa.

Huomaathan, että JHL:n matkustajavakuutus ei sisällä matkatavaroita, joten niille sinun on otettava oma vakuutus.

Tarkat vakuutusehdot löydät JHL:n jäsenille räätälöidyltä sivulta turva.fi/jhl

Mitä matkustajavakuutuksesta korvataan?

JHL:n Turvasta jäsenilleen ottamasta matkustajavakuutuksesta korvataan

  • matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai
  • matkalla sattuneen tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa
  • vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumis- tai keskeytymiskuluja.

Vakuutusehdot löydät JHL:n jäsenille räätälöidyltä Turvan nettisivulta.

Miten toimit, jos tarvitset hoitoa?

Jos sairastut tai joudut tapaturmaan ulkomaan matkalla

  • esitä jäsenkorttisi, joka toimii myös matkavakuutuskorttina tai TaskuTurvassa oleva matkavakuutuskortti
  • jos joudut itse maksamaan hoitokulut, säilytä kuitit ja tee vahinkoilmoitus JHL:n jäsenille räätälöidyillä sivuilla. Toimita tositteet Turvaan vain, jos niitä pyydetään.

Mikäli hoitolaitoksen kanssa syntyy ongelmia, ota yhteyttä kortin takana tai TaskuTurvassa mainittuun SOS:iin, joka on pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden omistama kansainvälinen hälytyskeskus.

Toimistossa on ympärivuorokautinen päivystys ja siellä tunnetaan myös JHL:n vakuutus. Palvelua saa myös Suomen kielellä. SOS:n puhelinnumero on +358 1019 5111.

Vakuutustodistus viisumia varten

Voit tehdä matkavakuutus- tai viisumitodistuspyynnön kätevästi suoraan Turvan verkkosivuilla. Vakuutustodistus lähetetään sähköpostiisi noin vuorokauden kuluessa.

Jos asialla on kiire, voit pyytää vakuutustodistuksen viisumia varten Turvan puhelinpalvelusta 01019 5110 arkisin klo 8-18. Vaihtoehtoisesti voit asioida palvelutoimistossa.

Muistathan mainita seuraavat tiedot: vakuutetun henkilön nimi, osoite ja syntymäaika, ammattiliittosi nimi sekä tieto mille ajalle ja mihin maahan viisumia haetaan.

Matkustajavakuutuksen sopimusnumero on 553-0430443-1.

Näin haet korvausta sähköisesti

Klikkaamalla kuvaa pääset Turvan verkkopalveluun.

Voit tehdä korvaushakemuksen sähköisesti Turvan JHL:n jäsenille suunnatussa palvelussa. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Tunnistautumisessa tarvitset myös jäsennumeroasi.

Tutustu korvauksen hakupalveluun Turvan nettisivuilta.

Katso myös video korvauksen hakupalvelun käytöstä.