Siirry sisältöön

JHL:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä PAMin lakon aikana

Palvelualojen ammattiliitto PAM on aloittanut kiinteistöpalvelualalla kolmen lakon aallon 16.3.2023. Lakkojen piirissä on satoja kohteita. JHL:n jäsenet eivät tee lakonalaisia töitä.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualan työriitaan, joten alalla alkoi kolmen päivän lakko torstaina 16.3. klo 00.00. Lakko päättyy lauantaina 18.3. klo 24.00. Ensimmäisen lakon piirissä on satoja kohteita ja noin 2 500 työntekijää.

Jos sopua työehdoista ja palkankorotuksista ei saavuteta, toinen lakko toteutuu torstai–perjantai 23.–24.3. ja koskee noin 25 000 työntekijää. Kolmas lakko alkaa torstaina 30.3.2023 klo 00.00 ja päättyy lauantaina 1.4.2023 klo 24.00 tai ennen klo 24.00 alkaneen työvuoron päätyttyä.

Lisätietoja kohteista PAMin sivuilla

JHL:n jäsenet eivät tee PAMin työtaistelun alaisia töitä lakon piirissä olevissa yrityksissä. Ilmoita esimiehellesi, että et tee lakonalaista työtä. Jos esimies kuitenkin painostaa sinua, ota yhteyttä luottamusmieheesi tai JHL:n aluetoimistoon.

Lisätietoa ja toimintaohjeita toisen liiton työtaistelun varalle löydät tästä linkistä