Siirry sisältöön

Henkilökohtaisten avustajien työehtosopimus umpeutuu – uusi on jo hyvällä mallilla

Henkilökohtaisille avustajille ei syntynyt uutta työehtosopimusta määräajassa, sopimuskausi umpeutuu huomenna 30.4. Toukokuuhun lähdetään näin ollen sopimuksettomassa tilassa. Neuvottelut uusista työehdoista jatkuvat hyvässä hengessä ensi viikolla.

Tes-neuvotteluissa työntekijäpuolta edustavan JHL:n sopimusasiantuntijat Laura Tuominen ja Pinja Lumitsalo sekä Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto Heta ry:n neuvottelijat ovat istuneet sopimuspöydässä useaan otteeseen jo helmikuusta lähtien.

Tänään ei aivan maaliin asti päästy, mutta JHL:n neuvottelijoiden mukaan ihan kalkkiviivoilla ollaan.

– Neuvottelutulos on jo hyvin lähellä, mutta pieni säätövara jäi vielä ensi viikon tapaamiseen, Tuominen kertoo.

Henkilökohtaisten avustajien tämän hetkinen sopimus päättyy 30.4. ja koska uusista työehdoista ei syntynyt yhteistä näkemystä edellisen sopimuksen voimassa olon aikana, siirrytään sopimuksettomaan tilaan.

Tällöin astuu voimaan niin kutsuttu jälkivaikutus eli vanhaa tessiä sovelletaan normaaliin tapaan siihen asti, kunnes uusi sopimus saadaan hiottua. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että työtä tehdään kuten tähänkin asti, ja työehdot ovat samat kuin aiemmin.

Seuraava tapaaminen on sovittu ensi viikon keskiviikoksi 4.5., jolloin osapuolet tavoittelevat neuvotteluratkaisun aikaansaamista.

Henkilökohtaisten avustajien sopimusneuvottelut koskevat noin 2 500 JHL:n jäsentä.

Lisätietoja:
Laura Tuominen, sopimusasiantuntija JHL, 050 4092 460
Pinja Lumitsalo, sopimusasiantuntija JHL, 046 9214 566

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee