Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalipalvelualan työsuojelu entistä paremmaksi – lähde ehdokkaaksi työsuojeluvaaleihin

Useilla yksityisen sosiaalipalvelualan työpaikoilla käydään marras-joulukuussa työsuojeluvaalit. Työturvallisuus ja työhyvinvointi tarvitsevat tekijänsä. Pian on aika valita uudet työsuojeluvaltuutetut vuosille 2022-2023. Asetu sinä ehdolle.

JHL hakee yksityiselle sosiaalipalvelualalle työsuojeluvaltuutetuiksi ja varavaltuutetuiksi jäseniä, jotka haluavat edistää oman työpaikkansa hyvinvointia. Liitolle on tärkeää, että sen omat jäsenet pääsevät vaikuttamaan heidän työhyvinvointiinsa kuuluviin asioihin.

Sinulla on nyt pistämätön paikka lähteä tekemään työpaikkasi työsuojelutoimintaa entistä paremmaksi! Ota yhteyttä oman työpaikkasi nykyiseen työsuojeluvaltuutettuun tai luottamusmieheen ja kerro kiinnostuksestasi. – Jos et tiedä, keitä he ovat, kysy lähimmästä JHL:n aluetoimistosta.

Työsuojeluvaltuutettuna sinulla on mahdollisuus vaikuttaa työpaikan asioihin ja tehdä työpaikasta yhteistyössä työnantajasi kanssa parempi paikka työskennellä.

Työsuojelutehtävässäsi saat liitoltasi maksuttoman koulutuksen työsuojeluasioihin. Koulutusajalta saat täyden palkan.

Tutustu työsuojeluvaltuutetun tehtäviin ja oikeuksiin!

Valintaohjeet

Vaalit käynnistää työpaikan työsuojelupäällikkö. Työsuojeluvaalin käytännön toteuttamista varten on laadittu valintaohjeet.

Yksityistä sosiaalipalvelualaa koskeva työsuojeluvaalien valintaohjeen löydät Työturvallisuuskeskuksen nettisivuilta (teollisuuden ja palvelualojen työpaikkojen ohje)

Katso myös sivultamme Työsuojeluvaltuutetun valinta

JHL ja muut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen osapuolet kannustavat alalla työskenteleviä asettumaan ehdolle tulevissa vaaleissa. Hyvin toimiva yhteistoiminta mahdollistaa työn sujuvuuden ja toiminnan yhteisen kehittämisen. Se lisää tiedonkulkua, luottamusta ja avoimuutta työpaikalla.

Katso tästä:

Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-osapuolten kannustuskirje