Siirry sisältöön

Vankilavirkailijain liitto: Väkivallanteot on saatava loppumaan

Vankilavirkailijain Liitto on todella huolissaan henkilökuntaan kohdistuvasta väkivallasta. Väkivallanteot pelkästään lisääntyvät sekä raaistuvat vankilassa sekä yksiköiden ulkopuolella. Kyse on selkeästä maalittamisesta vankiloiden virkamiehiä kohtaan.

Jokaisen poliittisen päättäjän puoluetaustasta riippumatta pitäisi nyt herätä ja ymmärtää, miten vakava tilanne vankiloiden yksiköissä tällä hetkellä on.

Toimenpiteitä on yritetty tehdä jatkuvan väkivallan ehkäisemiseksi. Yksiköihin ei kuitenkaan ole saatu riittävää työturvallisuutta henkilökunnan vähyyden takia sekä johtoportaan erilaisesta suhtautumisesta turvallisuuteen johtuen. Tarvitsemme nopeasti osaavaa henkilökuntaa perustyöhön. Panostus johtoportaaseen saa loppua.

Henkilökunnan hyvinvointiin pitää myös panostaa. Jatkuvat heikennykset henkilöstön jaksamiseen, hyvinvointiin sekä työoloihin alkavat näkymään selvästi henkilökunnassa.

Todella korkeat sairaslomaluvut sekä alalta poistuminen kertovat selkeästi, miten henkilöstö jaksaa yksiköissä tällä hetkellä. Jatkuva sanelupolitiikka henkilöstöä kohtaan pitää loppua ja jatkossa työntekijöitä on kuunneltava.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja, pääluottamusmies Antti Santamäki, Vankilavirkailijain Liitto VVL r.y, p. 050 390  2289