Siirry sisältöön

Vammaisalan koulutus uudistuu, henkilökohtaisten avustajien koulutus paranee – JHL:n webinaari kertoo miten

Henkilökohtaisten avustajien ammattitaito nousee selvästi esille uudessa vammaisalan ammattitutkinnossa. Ammattiliitto JHL esittelee koulutusta jäsenilleen webinaarissa torstaina 26. marraskuuta, tule mukaan!

Vammaisalan koulutus uudistuu ensi syksynä. Kehitysvamma-alan ammattitutkinto poistuu heinäkuussa 2021. Sen tilalle on tulossa vuoden 2021 syksyllä vammaisalan ammattitutkinto, joka pitää sisällään kehitysvamma-alan ja henkilökohtaisen avun osaamisalat.

Tutkinnon uudistaminen on tarpeen, koska henkilökohtaisten avustajien työ on muuttunut entistä vaativammaksi.

Henkilökohtainen apu auttaa kehitysvammaisia osallistumaan yhteiskuntaan ja asumaan itsenäisesti joten avun kasva kasvaa tulevaisuudessa entisestään.

JHL on ollut mukana koulutuksen uudistamisessa. Ammattiliitto JHL:n koulutuspoliittinen asiantuntija Marjut Manka on tyytyväinen tutkinnon valmisteluun. 

– Vammaisalan uusi ammattitutkinto kattaa sekä kehitysvamma-alan että ja henkilökohtaisen avun osaamisen. Koulutus tarjoaa uusia mahdollisuuksia ammattitaidon parantamiseen ja vahvistaa vammaisalan profiilia.

JHL tarjoaa jäsenilleen koulutuksen uusista sisällöistä. Koulutus järjestetään webinaarina torstaina 26. marraskuuta kello 17–18.30.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 26.11. kello 10.

Työ monipuolistuu, koulutus muuttuu

Henkilökohtaisten avustajien työtehtävät ovat jatkossa entistäkin monipuolisempia. Uudistuva koulutus antaa näihin tehtäviin paremmat valmiudet, JHL:n henkilökohtaisten avustajien asioista vastaava sopimusasiantuntija Laura Tuominen kiittelee.

– On tärkeää, että tutkinnon rakentumisessa huomioidaan opiskelijan opinnoissaan saavuttama yleinen työmarkkinakelpoisuus.

Tutkinnon uudistustyö on ollut käynnissä koko syksyn 2020. Työ jatkuu yhä ja ammattitutkinnon uudet perusteet on tarkoitus julkaista vuoden 2021 keväällä.

Ammattiliitto JHL tekee laaja-alaista edunvalvontaa jäsentensä toimeentulon, työolojen ja ammatillisten valmiuksien eteen. Monet JHL:n jäsenet työskentelevät vammaispalveluissa. JHL on vaikuttanut pitkäjänteisesti muun muassa vammaisalan koulutuksen kehittämiseen.

Lisätty avainsana sosiaali- ja terveysala 25.11.2020 klo 8.35