Siirry sisältöön

Pelisäännöt haltuun sote-alalla – osallistu kuuden webinaarin kokonaisuuteen

Kuntakentän Kunteko -kehittämisohjelman sekä SoteDialogit muutoksessa -hankkeen yhteistyönä toteutetaan kuuden webinaarin sarja, jonka teemoina ovat työyhteisöjen toimivuuden parantaminen, työyvinvoinnin ja uudistumisen johtaminen erityisesti sote-alalla.

SoteDialogit muutoksessa -hankkeessa kehitetään vanhuspalveluissa, lastensuojelussa ja erityisopetuksessa tarvittavaa osaamista ja johtamisosaamista.  Lisäksi hankkeessa kartoitetaan työpaikkojen kehittämistarpeita ja haetaan niihin ratkaisuja.

Webinaarisarjan ensimmäinen osa lähetetään toukokuun 12. päivä kello 9-10. Aiheina ovat lastensuojelun työpaikkojen pelisäännöt, niiden noudattaminen ja seuranta. Ilmoittautua voit tästä.

Toukokuun toinen webinaari järjestetään 26.5. kello 9-10. Se käsittelee esimiehen roolia sote-alojen työhyvinvoinnin, työturvallisuuden ja tuloksellisuuden edistämisessä.  Ilmoittaudu tästä.

Neljä seuraavaa webinaarilähetystä toteutetaan syys- ja lokakuussa. Syksyn avauslähetys on 11.9.2020 klo 9–10, jolloin aiheena on perehdytyksen merkitys sosiaalialan rekrytoinnissa ja alan vetovoimaisuuden lisäämisessä. Esimerkkitapauksena esillä on Janakkalan kotihoito, jossa perehdytykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Sen myötä alan houkuttelevuus on kasvanut, lisäksi vakituisen henkilökunnan työnteko on helpottunut ja työmotivaatio lisääntynyt.

Neljäs webinaari käsittelee itseohjautuvuutta ja toisaalta oikeanlaisen ja oikea-aikaisen tuen ja ohjauksen tarvetta etenkin kotihoidossa. Helsingin kaupungin kotihoidon edustaja kertoo mitä on opittu, kun kotihoidossa on muutaman vuoden ajan kehitetty rinnakkain itseohjautuvaa tiimityötä ja valmentavaa johtamista.

Webinaarit 5 ja 6 pidetään lokakuussa, 8. ja 29.10. kello 9-10.  Aiheina ovat työhyvinvointi lastensuojelussa sekä johtaminen ja kehittäminen näyttöön perustuvan toiminnan edistämisessä.

Katso tarkemmat tiedot, ilmoittautumisohjeet ja -ajankohdat Kuntekon webinaarit -sivulta.

Tutustu myös Kunteko -kehittämisohjelmaan.