Siirry sisältöön

Työnhakua tukeva koulutus tuotti tulosta: Valmennus innosti työnhakuun, sadat välttivät aktiivimallin leikkurin

Taitava työnhakija -verkkovalmennus kannusti JHL:n työttömiä jäseniä tehokkaaseen työnhakuun. Kurssin jälkeen osa koulutetuista onnistui löytämään uuden työ- tai opiskelupaikan.

Reilut 640 JHL:n jäsentä osallistui viime vuonna ainakin johonkin osaan Taitava työnhakija -koulutusta, joka auttoi osallistua työnhaussa. Koulutuksissa käytiin läpi muun muassa työhakemuksen tekemistä, CV:n kirjoittamista ja työhaastatteluun valmistautumista. Koulutus toteutettiin viisiosaisena verkkovalmennuksena.

– Osa osallistujista onnistui löytämään töitä tai saivat uuden opiskelupaikan. Kurssi myös aktivoi työttömiä JHL:n jäseniä aktiiviseen työnhakuun. Osa kurssin käyneistä kertoi harkitsevansa alan vaihtoa, JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen summaa tuloksia.

– JHL ideoi verkkokurssin, koska työttömiä jäseniä on eri puolilla Suomea. Selvityksen mukaan osallistujat kokivat, että verkkokurssi oli teknisesti helppo suorittaa. Tämä kannustaa tarjoamaan jatkossakin verkkokursseja.

Koulutukset loppuivat vuoden 2019 lopussa, kun aktiivimallin leikkurista luovuttiin. JHL piti aktiivimallia työttömien nöyryyttämisen. Liitto ryhtyi tukemaan jäsenten työllistymistä koulutuksen avulla heti, kun se oli lain puitteissa mahdollista. Valmennuksen avulla pystyi myös täyttämään aktiivimallin aktiivisuusehdon.

– Sadat JHL:n jäsenet välttyivät koulutuksen ansiosta päivärahan leikkaamiselta, Karjalainen tiivistää.