Vegaaninen kasvisruokakurssi 2 pv
Kurssin tavoitteena on lisätä keittiöhenkilöstön ammatillista osaamista kasviproteiinien ja kasvikunnan raaka-aineiden laajemmasta käyttömahdollisuudesta. Koulutus antaa myös uusia valmiuksia raaka-aineiden käyttämiseen ja yhdistämiseen ravitsemuksellisesti. Koulutuksessa ohjataan käyttämään kotimaisia lähialueen raaka-aineita ja erityisesti huomioimaan ruokalistoilla satokaudet. Lisäksi korostetaan kasviproteiinien merkitystä kasvisruoan ravitsemussisällön ja ruoan rakenteen koostamisessa. Myös kustannustietoisuuteen ja taloudellisuuteen kiinnitetään koulutuksessa huomiota.
Kurssi on tarkoitettu ravitsemisalan ammattilaisille, yhdistelmätehtävissä toimiville ja aloille opiskeleville jäsenille kaikkialta Suomesta.
ke 5.6.2024 | |
---|---|
10:00 – 10:45 |
Kurssin aloitus, käytännön asiat ja esittäytyminen
Wink Heini |
10:45 – 11:30 |
Kasvikunnan raaka-ainetietoutta
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti |
11:30 – 12:15 |
Lounas
|
12:15 – 13:00 |
Vegaaniruoan koostaminen ravitsemuksellisesti oikein
Kojo Margit |
13:00 – 13:45 |
Vegaaniruoan prosessointi/valmistus
Kojo Margit |
13:45 – 14:15 |
Kahvi
|
14:15 – 15:00 |
Vegaaniruoan rakenne, koostumus, kypsyysaste
Kojo Margit |
15:00 – 16:30 |
Vegaaniruokien kehittämistehtävä
Kojo Margit |
17:30 – 18:30 |
Iltapäiväruokailu
|
to 6.6.2024 | |
---|---|
08:30 – 10:00 |
Kehittämistehtävien esittely ja arviointi
Kojo Margit |
10:00 – 10:45 |
Vegaaniruoan monipuolinen raaka-ainekäyttö
Kojo Margit |
10:45 – 11:30 |
Vegaaniruoan maustaminen, yrttien käyttö maustamisessa
Kojo Margit |
11:30 – 12:15 |
Lounas
|
12:15 – 13:00 |
Vegaaniruoan tarjoilu ja esille laitto, hävikki ja hävikin seuranta
Kojo Margit |
13:00 – 13:45 |
Raaka-ainehankinta, lähiraaka-aine, kotimaisuus, luomu
Kojo Margit |
13:45 – 14:15 |
Kahvi
|
14:15 – 15:00 |
Raaka-ainehankinta taloudellisuus. Jäikö kysyttävää – yhteistä keskustelua
Kojo Margit |
15:00 – 15:45 |
Kurssin päätös, arviointi ja todistusten jako
Wink Heini |