Vegaaninen kasvisruokakurssi 2 pv

Kurssin tavoitteena on  lisätä keittiöhenkilöstön ammatillista osaamista kasviproteiinien ja kasvikunnan raaka-aineiden laajemmasta käyttömahdollisuudesta. Koulutus antaa myös uusia valmiuksia raaka-aineiden käyttämiseen ja yhdistämiseen ravitsemuksellisesti. Koulutuksessa ohjataan käyttämään kotimaisia lähialueen raaka-aineita ja erityisesti huomioimaan ruokalistoilla satokaudet. Lisäksi korostetaan kasviproteiinien merkitystä kasvisruoan ravitsemussisällön ja ruoan rakenteen koostamisessa. Myös kustannustietoisuuteen ja taloudellisuuteen kiinnitetään koulutuksessa huomiota. 

Kurssi on tarkoitettu ravitsemisalan ammattilaisille, yhdistelmätehtävissä toimiville ja aloille opiskeleville jäsenille kaikkialta Suomesta.

ke 5.6.2024
10:00 – 10:45 Kurssin aloitus, käytännön asiat ja esittäytyminen
Wink Heini
10:45 – 11:30 Kasvikunnan raaka-ainetietoutta
Kojo Margit, Ruokapalvelun ja ravitsemusalan koulutus- ja kehittämiskonsultti
11:30 – 12:15 Lounas
12:15 – 13:00 Vegaaniruoan koostaminen ravitsemuksellisesti oikein
Kojo Margit
13:00 – 13:45 Vegaaniruoan prosessointi/valmistus
Kojo Margit
13:45 – 14:15 Kahvi
14:15 – 15:00 Vegaaniruoan rakenne, koostumus, kypsyysaste
Kojo Margit
15:00 – 16:30 Vegaaniruokien kehittämistehtävä
Kojo Margit
17:30 – 18:30 Iltapäiväruokailu
to 6.6.2024
08:30 – 10:00 Kehittämistehtävien esittely ja arviointi
Kojo Margit
10:00 – 10:45 Vegaaniruoan monipuolinen raaka-ainekäyttö
Kojo Margit
10:45 – 11:30 Vegaaniruoan maustaminen, yrttien käyttö maustamisessa
Kojo Margit
11:30 – 12:15 Lounas
12:15 – 13:00 Vegaaniruoan tarjoilu ja esille laitto, hävikki ja hävikin seuranta
Kojo Margit
13:00 – 13:45 Raaka-ainehankinta, lähiraaka-aine, kotimaisuus, luomu
Kojo Margit
13:45 – 14:15 Kahvi
14:15 – 15:00 Raaka-ainehankinta taloudellisuus. Jäikö kysyttävää – yhteistä keskustelua
Kojo Margit
15:00 – 15:45 Kurssin päätös, arviointi ja todistusten jako
Wink Heini