Hae JHL-opiston osaamismerkkiä

Osaamismerkit ovat digitaalinen tapa tehdä oma osaaminen näkyväksi. Merkin avulla kerrot osaamisestasi esimerkiksi työhakemuksessa ja ansioluettelossasi. JHL-opiston myöntämät osaamismerkit ovat maksuttomia.

Osaamismerkit ovat digitaalisia ja visuaalisia tapoja tehdä osaamisesi näkyväksi verkossa. Voit liittää osaamismerkin esimerkiksi e-portfolioosi ja jakaa sitä sosiaalisessa mediassa tai sähköpostin allekirjoituksessa. Merkin avulla voit kertoa osaamisestasi sähköisessä cv:ssä, työhakemuksessa tai kun laadit henkilökohtaista oppimissuunnitelmaasi.

Osaamismerkki ei ole ansiomerkki.

Osaamismerkki on maksuton.

Osaamismerkki myönnetään kun osaamisen perusteet täyttyvät. Voit hankkia merkin osallistumalla koulutukseen tai käytännön toimintaan, esimerkiksi  toimimalla henkilöstön edustajana luottamustehtävissä tai järjestötehtävissä ja osoittamalla osaamisesi näytöllä.

JHL-opiston myöntämät osaamismerkit

Osaamismerkin myöntämisperusteet ovat merkkikohtaisia. Tarkempaa tietoa myöntämisperusteista löydät kunkin osaamismerkin alta

Osaamismerkin hakeminen ja vastaanottaminen

Hakiessasi osaamismerkkiä opit tunnistamaan ja sanoittamaan sellaistakin omaa osaamistasi, joka ei ole kertynyt muodollisten opintojen aikana. Tästä voi olla hyötyä muun muassa palkkakeskustelussa ja urasuunnittelussa.

Osaamismerkkiä haet JHL-opistolta.

Toimi näin:

  1. Luo ensin henkilökohtainen Open Badge Passport -tili.
  2. Muista rekisteröityessäsi antamasi sähköpostiosoite, sillä tarvitset sitä merkkihakemuksessasi.
  3. Kuvaile hakemuksessasi, millä tavoin hallitset hakemasi osaamismerkin myöntämisen edellyttämät perusteet.
  4. Vastaanota merkkisi hyväksymällä se.