JHL:n jäsenedut

JHL:n jäsenedut ulottuvat työelämän turvasta vapaa-ajan alennuksiin ja vakuutuksiin! Ammattiliiton jäsenenä saat reilun palkan ja muut työehdot, työpaikallasi asioitasi ajavan luottamusmiehen ja oikeusapua työsuhteisiin liittyvissä ongelmissa. Lisäksi saat turvaa työttömyyden varalta.

Ammattiliitto JHL:n jäsenenä saat säkenöiviä etuja: tukea, turvaa, tietoa ja vapaa-ajan virikkeitä. 

JHL on ammattiliitto, joka työskentelee päivittäin reilujen työehtojen puolesta. Liity jäseneksi. Vain siten varmistat, että saat:

 • reilun palkan ja muut ehdot työstäsi
 • tukea työelämän ristiriitatilanteisiin
 • toimeentulon työttömyyteen
 • lukuisia rahanarvoisia etuja.

Yhdellä jäsenmaksulla saat käyttöösi kaikki liiton, työttömyyskassan, aluetoimiston ja yhdistyksesi palvelut ja edut.

Liity JHL:n jäseneksi!

Jäsenedut A4-julisteena

PS. Onko JHL sinun ammattiliittosi? Tee testi!

JHL:n jäsenedut pähkinänkuoressa

Työelämän edut

 • JHL neuvottelee lähes sata työ- tai virkaehtosopimusta muun muassa kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa työskenteleville.
 • Ammattiliiton jäsenenä saat aina apua työpaikkasi luottamusmieheltä.
 • Aluetoimistot ja yhdistykset auttavat ja palvelevat jäsentä erilaisissa työelämän tilanteissa sekä järjestävät koulutusta ja muuta toimintaa.

Lue lisää JHL:n työelämässä tarjoamasta tuesta:

Liiton palvelut

Vapaa-ajan edut

 • JHL on vakuuttanut jäsenensä. Jäsenvakuutus sisältää matkustajavakuutuksen vapaa-ajan matkoille sekä tapaturmavakuutuksen pysyvän haitan varalle. Jäsenkortti on vakuutuskorttisi.
 • Jäsenenä saat kotiisi kannettuna Motiivi-lehden 8 kertaa vuodessa.
 • JHL tukee hyvinvointiasi ja virkistäytymistäsi monipuolisilla vapaa-ajan jäseneduilla.

Lue lisää vakuutuksista ja vapaa-ajan jäseneduista:

Vapaa-ajan jäsenedut

Jäsenyyden hoito

 • Jäsenyyden hoito -osiosta löydät tietoa muun muassa siitä, miten toimit, jos elämässäsi tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat jäsenyyteesi. Osiossa kerrotaan myös jäsenkortista.

Jäsenyyden hoito

10 + 1 syytä kuulua JHL:ään

1 Palkka, jolla tulee toimeen ja reilut ehdot

Kiitos ei elätä. Ammattiliittoon kuulumalla varmistat, että saat työstäsi reilun korvauksen. Samalla pidät huolen muista työehdoistasi, joiden ansiosta sinulla on esimerkiksi kunnolla aikaa lomailuun.

JHL:n tärkein tehtävä on neuvotella jäsenilleen työehdot. Työ- ja virkaehtosopimuksissa on päätetty esimerkiksi:

 • palkka
 • työaika
 • oikeus vuosi- ja sairauslomaan
 • oikeus sairausajan palkkaan
 • lukuisia muita työssä jaksamiseen ja viihtymiseen liittyviä ehtoja.

Tutustu työehtosopimuksiin.

Liiton palvelut

2 Luottamusmies puolellasi

Jäivätkö ylityölisät saamatta? Onko vuorolistaan merkitty sinulle liian pitkä työvuoro?

Työpaikallasi on oma JHL:läinen luottamusmies tai pääluottamusmies. Hän varmistaa, että työpaikka noudattaa työelämän pelisääntöjä. Voit kääntyä luottarisi puoleen kaikissa arjen tilanteissa.

Lue lisää luottamusmiestoiminnasta.

3 Työttömyyskassa turvanasi

Työttömyys voi yllättää kenet vain. JHL:ssä et putoa tyhjän päälle.

Ammattiliiton jäsenenä kuulut myös JHL:n työttömyyskassaan. Kassa maksaa sinulle ansiopäivärahaa, liikkuvuusavustusta tai vuorottelukorvausta. Ansiopäiväraha on huomattavasti suurempi kuin peruspäiväraha.

Työssä käyvälle JHL:n ja sen työttömyyskassan jäsenmaksu on 1,38 % ja voit vähentää sen verotuksesta.

Katso kaikki JHL:n työttömyyskassasta.

4 Opiskelija maksutta mukaan

Opiskeleminen on arvokasta työtä. JHL:ssä sinun ei tarvitse pärjätä yksin opiskelijanakaan, sillä ammattiliitto on tukenasi jo opintojen aikana.

JHL:n opiskelijajäsenyys maksaa tasan nolla euroa. Ammattiliiton opiskelijatoiminta on kaikille avointa. Järjestämme tapahtumia ympäri vuoden eri paikkakunnilla.

Lue opiskelijajäsenyyden aakkoset.

5 Tukea ja turvaa nuorelle

Työelämä on muuttunut dramaattisesti. Pitkät vakipestit ovat yhä harvinaisempia ja etenkin nuorilta odotetaan usein homman kuin homman hanskaamista. Työura voi rakentua kuin palapeli, erilaisista töistä erilaisissa paikoissa. Välillä opiskellaan tai vaikka kierretään maailmaa.

JHL on nuorten paras ammattiliitto. Tähtiammattilaisten ammattiliitto taistelee ajan hermoilla sen puolesta, että työmarkkinat ovat nuorille reilut. JHL on esimerkiksi tehnyt pitkään työtä sen eteen, että nollasopimuksille saadaan tarkemmat säännöt.

JHL-nuorten valtakunnallinen toiminta on tarkoitettu kaikille liiton alle 30-vuotiaille jäsenille. JHL järjestää joka vuosi useita valtakunnallisia tapahtumia nuorille.

Tutustu nuorten toimintaan.

6 Tietoa ja koulutusta

Kuinka uusi lakimuutos vaikuttaa oikeuksiisi? Miten tauotat työpäivääsi oikein? Kuinka ryhdyt luottamusmieheksi tai työsuojeluvaltuutetuksi?

JHL:n jäsenelle on tarjolla Suomen monipuolisin kattaus työelämäkoulutusta! Ammattiliitto järjestää koulutuksia eri puolilla maata.

Pääset oppimaan työssä jaksamista, luottamusmiestyötä, työsuojelua ja yhdistystoimintaa. Kerromme myös kaikkien alojemme tuoreita kuulumisia. Koulutuksia on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!

Lue tietoa koulutuksista.

JHL:n jäsenenä saat myös kotiisi kannettuna laadukkaan, ajassa kiinni olevan aikakausilehden Motiivin.

Motiivi-lehti tarjoaa tietoa, tunnetta ja työkaluja. Se kertoo eri ammattien ja työpaikkojen ajankohtaisista asioista ja pitää sinut ajan tasalla työelämästä ja omista eduistasi. Motiivi ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa kotiosoitteisiin jaettuna.

Lue Motiivi-lehteä.

7 Ilmaista oikeusapua

Vuosien palkkasaatavat tilille. Syrjintäkorvaus päivystysringin ulkopuolelle jätetylle naiselle. Korvaukset työntekijöille työsopimuksen laittomasta päättämisestä.

Siinä muutama esimerkki viime vuosien oikeusvoitoista, jotka saavutettiin JHL:n avulla. Joskus ongelmia ei saada ratkaistua työpaikalla. Silloin JHL:n jäsenellä voi olla mahdollisuus saada ammattiliitolta ilmaista oikeusapua ja lakimiehen palveluja.

Lue lisää oikeusavusta.

8 Huokeita vapaa-ajan virikkeitä

Miksi maksaa liikaa vapaa-ajan virikkeistä?

JHL tarjoaa rahanarvoisia kaupallisia ja vapaa-ajan jäsenetuja. Lisäksi JHL:n paikallisilla yhdistyksillä ja aluetoimistoilla voi olla omia etuja.

 • Varaat käyttöösi huviloita ja Holiday Clubin lomaosakkeita ympäri Suomen.
 • Saat alennushinnalla risteilyjä ja reittimatkoja, hostelliyöpymisiä sekä hotelli- ja kylpyläetuja.
 • Teboil antaa sinulle alennusta muun muassa bensiinistä, dieselöljystä ja nestekaasusta sekä voiteluaineista ja pesusta.
 • Saat alennusta useista kello- ja korumyymälöistä sekä lehtitilauksista.

Katso kaikki JHL:n vapaa-ajan jäsenedut.

9 Vakuutusturva vapaa-ajalle

JHL on vakuuttanut jäsenensä Keskinäinen vakuutusyhtiö Turvassa.

Vakuutus tarjoaa sinulle monipuolista turvaa matkoilla ja vapaa-ajalla. Kun olet JHL:n jäsen, myös vakuutusyhtiö If tarjoaa vakuutuksistaan sinulle tuntuvia alennuksia.

Jäsenkorttisi on matkavakuutuskorttisi. Tutustu vakuutusehtoihin ja Turvan tarjoamiin etuihin:

Tutustu vakuutusturvaan Turvan sivuilla.

10 Ikioma kotipesä

JHL:llä on yli 500 yhdistystä eri puolilla Suomea. Yhdistys on kotisi ammattiliiton sisällä!

Kun liityt JHL:n jäseneksi, liityt paikalliseen yhdistykseesi. Yhdistyksen jäsenenä voit olla päättämässä, millaista toimintaa yhdistys järjestää ja tehdä ehdotuksia työelämän sekä työehtosopimusten parantamiseksi.

Sinua palvelevat ja auttavat JHL:n yhdeksän aluetoimistoa ympäri maan!

Perehdy yhdistyksiin!

+ 1 Työsuojelu varjelee vaaroilta

Heikot suojavarusteet. Työpaikkakiusaaminen. Ylirasittuminen.

Työssä tulee vastaan monenlaisia vaaran paikkoja – sekä henkisiä että ruumiillisia. Sinulla on turvanasi työsuojeluvaltuutettu. Hän edistää työntekijöiden terveyttä ja jaksamista työpaikalla. Niihin kuuluvat muun muassa:

 • turvallinen työympäristö
 • terveelliset työajat
 • työterveyshuolto
 • työssä jaksaminen.

Työsuojeluvaltuutettu edustaa kaikkia työntekijöitä turvallisuutta ja terveellisyyttä koskevissa asioissa. JHL:n jäsenenä saat myös ensiluokkaista koulutusta työsuojeluvaltuutetun tehtävään.

Tutustu työsuojeluvaltuutettuihin.