Sopimusneuvottelut 2022

Ammattiliitto JHL tavoittelee tes-neuvotteluissa selkeitä palkankorotuksia, jotka kurovat umpeen perusteettomia palkkaeroja. Myös työaikoja pitää parantaa, jotta JHL:n tähtiammattilaiset pystyvät tekemään työnsä paremmin.

Eri ammattien edustajia kuvakollaasissa

Palkankorotus kuuluu sinulle JHL:n jäsen, oli työpaikkasi sitten leikkaussalissa, välinehuollon pesukoneen äärellä, päiväkodissa tai lumiauran ratissa. Ammattiliitto JHL pitää neuvotteluissa huolta jäsentensä työehdoista. Seuraa neuvottelu-uutisia ja blogeja.

Liity sinäkin JHL:n jäseneksi!

Ammattiliitto JHL:n tavoitteet tes-kierroksella 2022

Neuvottelut JHL:n työehtosopimuksista ovat kiivaimmillaan vuoden 2022 kevättalvella. Ammattiliitto JHL hyväksyi yleiset neuvottelutavoitteet tulevalle tes-kierroksella lokakuussa 2021. Kolme kärkitavoitetta ovat:

  • Lisää ostovoimaa oikeudenmukaisella palkalla
  • Sovitaan paremmin paikallisesti
  • Työajat ja perhevapaat tukemaan hyvinvointia

Tutustu tarkemmin JHL:n neuvottelutavoitteisiin

Lisää ostovoimaa palkalle!

Rehdit palkankorotukset, jotka parantavat ostovoimaa, matalapalkka-aloille kohdennetut korotukset ja osa korotuksista euroina, osa prosentteina. Tässä ovat JHL:n keinot kohdentaa palkankorotukset reilusti myös aloille, jotka ovat tällä hetkellä palkkakuopassa.

Sovitaan paremmin paikallisesti

JHL:n mielestä nyt on aika sopia monista asioista paremmin, paikallisesti. Paikalliset sopimukset tekee aina luottamusmies tai JHL-yhdistys. Silloin työntekijä ei jää altavastaajaksi neuvottelupöydässä.

Työajat paremmiksi, poissaolot alas

Työntekijät voivat paremmin ja poissaoloja tulee vähemmän, kun työajat joustavat elämäntilanteen mukaan. Työntekijöiden pitää päästä mukaan suunnittelemaan työaikojaan.

Neuvottelu-uutiset ja blogit

Mitkä ovat ammattiliitto JHL:n neuvottelutavoitteet, mikä tes-pöytien tilanne juuri nyt? Seuraa JHL:n neuvottelu-uutisia ja tiedät. Seuraamme neuvotteluita tiiviisti myös sosiaalisessa mediassa.