Siirry sisältöön

Taas mennään – Energia-alan palkkaneuvotteluissa tiedossa tiukkaa vääntöä

Energia-alan sopimusosapuolet kokoontuivat tänään perjantaina 24.2. aloittamaan neuvottelut palkankorotuksista. Tämänhetkinen sopimus on voimassa maaliskuun loppuun asti.

– Viime keväänä neuvoteltu energia-, ICT- ja verkostoalan sopimus on mallia 1+1, mikä tarkoittaa, että vuoden 2023 palkankorotusten suuruudesta on päästävä yksimielisyyteen 28.2. mennessä, JHL:n sopimusasiantuntija Kari Lehtinen muistuttaa.

Jos palkoista ei synny sopua helmikuun aikana, voidaan koko sopimus irtisanoa päättymään 31.3.

Tämän päivän tapaamisessa sovittiin jatkoneuvottelujen käytännöistä, aikatauluista sekä miten ja missä neuvotteluja tullaan käymään.

Jäseniltä kysyttiin – rahaa toivotaan

– JHL kartoitti energia-alalla työskenteleviltä jäseniltään sopimukseen liittyviä muutostarpeita ennen nyt alkaneita neuvotteluja, Lehtinen kertoo.

Jäseniltä tullut viesti on selkeä: neuvottelut tulee keskittää palkankorotuksiin. Unohtamatta myöskään työehtosopimuksen oleellisia tekstiparannuksia.

– Sanomattakin on selvää, että korkean inflaation on pakko näkyä palkankorotuksissa.

Energia-, ICT- ja verkostoalan sopimuksen piirissä on noin 6000 työntekijää. Työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL ja Sähköliitto, työnantajan puolelta sopimuspöydässä istuvat Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija JHL, 050 566 1567