Siirry sisältöön

Neuvottelut kunta- ja hyvinvointialan palkankorotusten tason tarkistamisesta käynnissä 

Kuntien ja hyvinvointialueiden työntekijöiden kesäkuun palkankorotuksista neuvotellaan parhaillaan. 

Kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajia edustavat ammattiliitto JHL sekä Jyty ja JUKO vaativat helmikuun alussa neuvottelujen käynnistämistä alan palkankorotustason tarkistamiseksi. Vaatimus perustui 8.6.2022 sovitun sopimusratkaisun ns. verrokkialakirjaukseen, jonka perusteella teollisuuden palkankorotustaso heijastetaan kunta- ja hyvinvointialalle. 

Neuvottelut ovat nyt käynnissä. Tavoitteena on saada neuvoteltua kesäkuun palkankorotuserien suuruudet maaliskuun alkuun mennessä. Tuloksesta tiedotetaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun sopuun on päästy ja neuvottelutulos on hyväksytty osapuolten hallinnoissa.

Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä ja ratkaisuhakuisesti viime kesäkuussa sovittujen kirjausten mukaisesti. Joka tapauksessa alan palkat nousevat kesäkuussa, se on varmaa, kommentoi JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.   

– Aikataulua kiirehtii se, että erilaisten paikallisten järjestelyerien neuvottelut kunnissa ja hyvinvointialueilla on käytävä ennen kesäkuun alkua. Sekä yleiskorotuksen että erilaisten järjestelyerien suuruudet pitää tietysti olla selvillä paikallisilla osapuolilla ennen niitä neuvotteluja, valottaa JHL:n neuvottelujohtaja Kristian Karrasch tilannetta.