Siirry sisältöön

Pääsopijajärjestöt ovat irtisanoneet kirkon alan työehtosopimuksen – neuvottelut jatkuvat tämän viikon perjantaina

Kirkon alan palkankorotuksista vuodelle 2023 ei päästy sopuun. Tämän vuoksi pääsopijajärjestöt ovat irtisanoneet kirkon alan työehtosopimuksen. Sopimus päättyy helmikuun lopussa.

Neuvottelut kirkon alan palkankorotuksista vuodelle 2023 ovat päättyneet ilman ehdotusta palkankorotuksista. Siksi pääsopijajärjestöt ovat tänään 16.1.2023 irtisanoneet alaa koskevan työehtosopimuksen (KirVESTES). Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisen sopimuksen voimassaolo päättyy 28.2.2023. Tämän jälkeen siirrytään sopimuksettomaan tilaan. Seuraavat neuvottelut ovat perjantaina 20.1.2023.

Sopimusasiantuntija Keijo Hiltusen mukaan palkkaneuvotteluissa on odotettu valtion neuvottelutulosta:

– Kirkon työmarkkinalaitos ei ole esittänyt luonnosta palkkaratkaisuksi, koska he eivät ole halunneet olla palkkaratkaisujen avaaja. Kun valtiolla ei päästy sopimukseen, edellytykset kirkon neuvottelutulokselle tällä erää haihtuivat.

Ammattiliitto JHL:n tavoitteista uudeksi sopimukseksi tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Palkansaajia kirkon alan neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa Kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105