Siirry sisältöön

Ammattiliitto JHL tukee jäsentensä kampanjoita eduskuntavaaleissa 

Huhtikuun eduskuntavaaleissa ratkaistaan, kuinka työntekijä- ja työelämämyönteinen eduskunta ja hallitus Suomeen saadaan. JHL tukee ehdokkaaksi asettuneiden jäsentensä ja yhteisöjäsenliittojen jäsenten vaalikampanjointia ja kannustaa kaikkia jäseniään äänestämään.  

JHL haluaa, että sen jäsenet voivat työssä ja vapaa-aikanaan hyvin. Siksi eduskuntaan ja hallitukseen tarvitaan päättäjiä, jotka ymmärtävät työntekijän arkea. JHL:n tai yhteisöjäsenliiton jäsen, oletko ehdokkaana eduskuntavaaleissa? Hae kampanjaasi JHL:n vaalitukea. Hakuaika alkaa 15.12.2022 ja päättyy 15.1.2023.  

JHL:n vaalituki

Tukea voivat hakea JHL:n ja JHL:n yhteisöjäsenliittojen jäsenet, jotka sitoutuvat JHL:n periaatteisiin. Tukea haetaan lomakkeella, joka julkaistaan JHL:n eduskuntavaalisivulla 15. joulukuuta. Vaalituet maksetaan hakuajan jälkeen. 

JHL:n tavoitteena on 

  • suomalaisen työelämän parantaminen lainsäädännön kautta 
  • kuntien ja hyvinvointialueiden rahoituksesta huolehtiminen 
  • koulutuspaikkojen lisääminen työvoimapulasta kärsiville aloille 
  • julkisten palvelujen vastuun säilyminen julkisella sektorilla 
  • ilmastonmuutoksen torjunta 
  • kansalaisten osallistumismahdollisuuksien vahvistaminen yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. 

JHL:n tavoitteena eduskuntavaaleissa on saada maahamme hallitus, joka tekee Suomesta taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän. Maan, jossa on vahva demokratia ja ihmisten on helppo tehdä töitä, osallistua toimintaan ja päätöksentekoon. Ehdokkaat voivat hyödyntää liiton vaalitavoitteita vaalityössään.  

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023.  Ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta ja päättyy 28. maaliskuuta. Ulkomailla ennakkoäänestys päättyy jo 25. maaliskuuta. 

SAK:n vaaligalleria

SAK ottaa yhteyttä jokaiseen ehdokkaaseen ja kysyy mukaan yhteiseen vaaligalleriaan. Ehdokas saa esittelynsä mukaan, kun sitoutuu SAK:n periaatteisiin. Kannustamme kaikkia JHL:läisiä ehdokkaita mukaan galleriaan. Galleria julkaistaan 10.2.2023 ja siellä ehdokkaita voi hakea muun muassa puolueen, vaalipiirin ja ammattiliiton perusteella.