Siirry sisältöön

Päivi Niemi-Laine jatkaa ammattiliitto JHL:n puheenjohtajana, toimialajohtajiksi Håkan Ekström ja Saila Ruuth

Ammattiliitto JHL:n 120-jäseninen edustajisto valitsi liitolle puheenjohtajan ja kaksi toimialajohtajaa.

Istuva puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine jatkaa liiton ruorissa, kuten myös toimialajohtaja Håkan Ekström. Edustajisto nimesi Ekströmin myös puheenjohtajan varahenkilöksi. Uutena toimialajohtajana aloittaa Saila Ruuth, joka valittiin eläköityvän toimialajohtaja Teija Asara-Laaksosen tilalle.

Päivi Niemi-Laine on ollut Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n palveluksessa vuodesta 2009 alkaen, ensin tutkimuksen ja yhteiskuntapolitiikan päällikkönä. Vuodesta 2012 vuoteen 2016 hän työskenteli liiton toimialajohtajana ja varapuheenjohtajana. Niemi-Laine valittiin ammattiliitto JHL:n puheenjohtajaksi vuonna 2016.

Håkan Ekström tuli alun perin JHL:n edeltäjän Kunta-alan ammattiliitto KTV:n Varsinais-Suomen aluetoimitsijaksi vuonna 1992. Vuodesta 2001 vuoteen 2016 hän toimi ensin sopimustoimitsijana, sittemmin neuvottelupäällikkönä ja vastaavana neuvottelupäällikkönä.  Ekström valittiin ammattiliitto JHL:n toimialajohtajaksi vuonna 2016.

Saila Ruuth työskentelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerinä.
Ennen työskentelyään sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerinä Ruuth työskenteli Teollisuusliitossa työympäristö- ja sosiaaliasiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriössä, työeläkeyhtiö Ilmarisessa sekä Elintarviketyöläisten työttömyyskassassa. Ruuth on valtiotieteiden maisteri.

Valinnat tehtiin tiistaina 7. kesäkuuta Helsingissä JHL:n uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa.

Seuraa ammattiliitto JHL:n edustajiston järjestäytymiskokousta 7.–8.6.2022 liiton kanavissa jhl.fi, Facebook ja Twitter.

Lisätiedot:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine
010 7703 295

toimialajohtaja Håkan Ekström
040 828 2865

toimialajohtaja Saila Ruuth
040 7466 441

viestintäpäällikkö Kristiina Ahonen
040 530 1774

Ansioluettelot:
Päivi Niemi-Laine
Håkan Ekström
Saila Ruuth