Siirry sisältöön

Neuvottelut Destian kanssa eivät tuottaneet tulosta, JHL aloittaa lakon maanantaina 2.5.

Ammattiliitto JHL aloittaa maanantaina 2.5. lakon Destiassa. Yhtiö on pettänyt lupauksensa työehtojen säilyttämisestä ja estää tarkoituksella työntekijöidensä järjestäytymisoikeuden JHL:ään.

Destian ja ammattiliitto JHL:n väliset neuvottelut työntekijöiden järjestäytymisoikeudesta ovat päättyneet tuloksettomina.

Yhtiö ei tällä hetkellä ota JHL:ää mukaan työehtoneuvotteluihin eikä anna JHL:n valita yhtiöön luottamusmiehiä. Ammattiliitto ei siis pysty valvomaan, miten jäsenten työehdot yhtiössä toteutuvat.

Tässä tilanteessa JHL:n ainoa vaihtoehto on ryhtyä painostustoimiin. Destiassa alkaa lakko maanantaina 2.5. Lakko on voimassa toistaiseksi ja siihen kuuluvat kaikki Destia Group oyj:n työt, jotka tehdään sähköalan tes- energia-ict-verkosto -työehtosopimuksen piirissä.

Yhtiö haluaa puuttua työntekijöiden vapaaseen järjestäytymisoikeuteen törkeällä tavalla, JHL:n sopimusasiantuntija Jussi Päiviö katsoo.

– Työantaja yrittää tarkoituksella rikkoa laillista työtaistelua ja väittää sitä liittojen väliseksi taistoksi, valtapeliksi tai jopa laittomaksi. Kysymys on kuitenkin yksinkertaisuudesta siitä, että työnantaja haluaa yksipuolisesti valita toisen ammattiliiton neuvottelukumppanikseen ja myöhemmin heivata senkin pois.

Destian päätti kesäkuussa 2021 vaihtaa työnantajaliittoa. Käytännössä päätös tarkoitti sitä, että monen työntekijät tulot tippuvat vuodessa yli tuhat euroa.