Siirry sisältöön

Energiapöydässä jatkettiin neuvotteluja – ensi viikolla seuraava tapaaminen

Energia-alan tes-neuvottelijat tapasivat tänään keskiviikkona 9.3. etäyhteyksien äärellä. Neuvottelutavoitteita ei vielä vaihdettu.

Enää muutaman viikon voimassa olevalle energia-alan työntekijöiden työehtosopimukselle haetaan nyt tiiviisti ratkaisuja. Jos uudessa sopimuksessa ei ole nimiä alla maaliskuun viimeiseen päivään mennessä, alkaa alalla niin sanottu sopimukseton tila.

– Tapaamisia onkin kalenteriin merkittynä jo pitkä rivi, eli tilanne tiedostetaan ja valmiina ollaan, JHL:ää neuvotteluissa edustava sopimusasiantuntija Kari Lehtinen sanoo.

Tämän päivän etäneuvotteluissa oli mukana niin sanottu iso neuvottelukunta, joka koostuu sekä työntekijä- että työnantajapuolen kentän jäsenistä.

Käsittelyssä oli alkajaisiksi joukko yleisiä sopimukseen ja neuvotteluihin liittyviä asioita. Neuvottelutavoitteet lyödään pöytään myöhemmin.

Seuraava tapaaminen neuvotteluosapuolten kesken on sovittu ensi viikolle.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta neuvottelevat JHL ja Sähköliitto, työnantajan puolelta sopimuspöydässä istuvat Energiateollisuus ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, sopimusasiantuntija JHL, 050 566 1567

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee

Muokattu 9.3., lisätty linkit neuvottelutilanteen seurantaan.