Siirry sisältöön

Henkilökohtaisten avustajien tes-pöytä katettiin tänään tavoitteilla

JHL ja Henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto Heta ry kävivät maanantain 28.2. neuvotteluissa läpi kummankin osapuolen tavoitteita uuden työehtosopimuksen pohjaksi.

Neuvottelujen aluksi vaihdettiin työntekijä- ja työnantajapuolen tavoitekirjauksia. Esillä oli myös muun muassa palkkatilastoja, joita neuvottelijat perkasivat tarkalla silmällä.

– Kyllä JHL hakee selkeitä parannuksia, sekä avustajien palkkaan että esimerkiksi toisen kotona tehtävän työn työturvallisuuden kohentamiseen, JHL:n sopimusasiantuntija Laura Tuominen kertoo.

Myös henkilökohtaisten avustajien palkallisen sairausajan käytäntöjen kehittäminen tulee olemaan JHL:n neuvotteluagendalla.

Henkilökohtaisten avustajien nykyinen työehtosopimus eli niin sanottu Heta-tes on voimassa huhtikuun loppuun asti, mutta toiveissa ja tavoitteena on saada uusi sopimus aikaan jo ennen sitä.

Henkilökohtaisten avustajien sopimusneuvottelut koskevat noin 2 500 JHL:n jäsentä.

Lisätietoja:
Laura Tuominen, sopimusasiantuntija JHL, 050 4092 460
Pinja Lumitsalo, sopimusasiantuntija JHL, 046 9214 566

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee