Siirry sisältöön

JHL:läiseltä perhepäivähoitajalta Marika Rostilta löytyy ideoita alansa imagon nostamiseksi – Myös peikot ovat hommassa innolla mukana!

Rostin aloitteesta liikkeelle lähtenyt peikkoteemainen luontotapahtuma Lahden Renkomäessä toteutettiin yhteistyössä perhepäivähoitajien tiimin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisen yhdistyksen kanssa.

Idearikas Marika Rosti on toiminut perhepäivähoitajana noin parikymmentä vuotta, ensin Hyvinkäällä ja nykyään Lahdessa.

Hän haluaa kehittää itseään ja ammattiaan jatkuvasti,  ja tekee sen mielellään uusilla ja hauskoilla tavoilla.  Samalla hän nostaa perhepäivähoidon tärkeyttä näkyviin.

Rosti kertoo, että peikkotapahtuman suunnittelu sai alkunsa alkusyksyisen juttutuokion aikana puistokahvilassa MLL:n työntekijän kanssa.

– Itse haluan tosiaan nostaa perhepäivähoitoa esille. Nyt kun vielä sattuu olemaan Lahden seudun MLL:n satavuotisjuhlavuosi ja kaupunkimme on lisäksi vuoden ympäristökaupunki, niin päätimme liittää näitä kaikkia teemoja saman tapahtuman alle.

”Miten Peikkometsän käy?” -teema oli koko perheen tarinallinen ja toiminnallinen rastipolku, jonka varrella kävijät pääsivät auttamaan niin peikkoja, Siili Suhosta kuin Pupu Pitkäkorvaa.

Kenenkään ei tarvinnut pelätä Peikkometsän asukkeja. Myös ihmisolennot käyttäytyivät hyvin peikkometsäläisiä kohtaan.

Marika Rosti oli jännittävän ja toiminnallisen perhetapahtuman ideoija ja yksi Peikkometsän asukeista.

– Peikot huomasivat, että on olemassa myös kilttejä ihmisiä, Marika Rosti kuvailee.

Peikkoja oli esillä paitsi metsäreitillä, myös lasten tekemissä askarteluissa ja piirustuksissa.

Peikkometsän yhteyteen oli pystytetty teltta, jossa oli mahdollista tutustua perhepäivähoitoon. Esillä oli myös valokuvia, askartelua sekä taidetta aiheen tiimoilta. Kierrätystietoa oli paikan päällä jakamassa Salpakierto Oy.

– Tapahtuma onnistui tosi hyvin. Kävijöitä oli oikein mukavasti ja saamamme palaute kaikin puolin ihanaa, Rosti kertoo.

Perhepäivähoito esittäytyi tapahtumassa.