Siirry sisältöön

Miten tukea mielenterveyttä työssä?

Yksityisen opetusalan blogi- ja videosarjan kolmannessa osassa käsitellään työtä, työhyvinvointia ja mielenterveyttä. Teema sopii luettavaksi ja katsottavaksi alalle kuin alalle.

Työhyvinvointia käsittelevän kolmiosaisen sarjan viimeisessä jaksossa tarkastellaan työn vaikutusta mielenterveyteen. Työ voi parhaillaan tuoda paljon mielekästä sisältöä elämään ja tukea mielenterveyttä. Edellytyksenä on kuitenkin, että työ on hyvin organisoitua ja johdettua, työkuormitus on sopivalla tasolla ja työntekijä kokee työn mielekkääksi.

Blogi ”Työ ja mieli – viisi roolia ja näkökulmaa” – nostaa esiin viisi tärkeää asiaa siitä, miten työyhteisössä toimivat eri osapuolet voivat edistää työhyvinvointia mielenterveyden näkökulmasta.

Työturvallisuuskeskuksen (TTK) yhteistyössä toteutetussa videossa TTK:n asiantuntija Päivi Rauramo kertoo, miten mielenterveyteen liittyvät asiat on työhyvinvoinnista puhuttaessa syytä ottaa huomioon.

Blogi- ja videosarjan tehnyt työryhmä koostuu yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusten sopijaosapuolista JHL, Jyty, OAJ ja Sivista.

Työhyvinvointityöryhmän tavoitteena on tarjota oppilaitoksille työkaluja ja tietoa työhyvinvoinnin johtamisesta sekä sen tärkeästä merkityksestä. Materiaalia voi hyödyntää työyhteisöissä eri tavoin, kuten perehdytyksessä tai esimerkiksi työn tukena työsuojelun yhteistoiminnassa.