Siirry sisältöön

JHL:n edustajisto koolla, ammattiliitto valmiina vaaleihin ja tes-pöytiin

JHL:n edustajisto on koolla 26.–27.5. Kevätkokouksen asialistalla on muun muassa vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Ammattiliitto JHL:n edustajisto on jälleen koolla etänä. Sääntömääräisinä asioina kokous käsittelee liiton vuoden 2020 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Lisäksi kokouksessa valitaan uusia jäseniä edustajistoon ja hallitukseen.

Vain äänestämällä voi vaikuttaa

Edustajiston tuore puheenjohtaja Eija Paananen muistutti avauspuheessaan kokousedustajia kesäkuun kuntavaaleista.

Paananen kehotti viemään työpaikoille vahvaa viestiä äänestämisen tärkeydestä.

– Vain äänestämällä voimme vaikuttaa tulevaan, hän sanoi.

Paananen nosti esiin myös JHL:n edustajistovaalit. Niiden ehdokasasettelu alkaa ensi lokakuussa. Vaalit ovat 7.2.–1.3.2022. Paananen toivoi hyvää ja laajaa ehdokasasettelua ja jäsenkentän kuuntelemista.

”Meidän on kyettävä uudistamaan  yhdistyksiä”

Pitkään valmisteltu sote-uudistus saattaa vihdoin toteutua ja ammattiliitto JHL valmistautuu tulevaan täyttä vauhtia.

– JHL on tehnyt valmistelutyötä yhdessä aluetoimistojen ja edunvalvonnan kanssa sen puolesta, että olemme valmiita hyvinvointialueiden rakentamiseen. Meidän on kyettävä uudistamaan edunvalvontarakenteitamme eli yhdistyksiä, jotta voimme tarjota sote-alueilla parasta mahdollista palvelua, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine alleviivasi avauspuheenvuorossaan.

Ensi syksynä Suomessa alkaa sopimusneuvottelukierros, josta on julkisuudessa veikkailtu myrskyisää, koska sopiminen hajautuu myös työpaikoille. Niemi-Laine peräsi avauspuheessaan yhtenäisyyttä ay-liikkeeltä, jotta työnantajat eivät pääse sanelemaan ehtoja neuvotteluissa.

– JHL aloittaa  sopimusneuvottelut vaativassa tilanteessa. Meidän on rakennettava palkkatavoite, joka sopii meille. Naisvaltaiset alat taistelevat nyt itsenäisesti palkankorotuksen tasosta.

Seuraa kokousta JHL:n Facebook– ja Twitter-tileillä tunnisteella #jhledustajisto.

Uutisa muokattu 26.5. kello 11.18 ja 11.20: Lisätty linkit JHL:n some-kanaviin, korjattu Päivi Niemi-Laineen kommenttia.