Siirry sisältöön

JHL: Oma osaamisala henkilökohtaiselle avustamiselle

JHL:n mielestä henkilökohtaisesta avusta pitäisi muodostaa oma, henkilökohtaisen avustamisen osaamisala puhtaus- ja kiinteistöpalvelun ammattitutkintoon. Liitto myös toivoo perinpohjaista keskustelua siitä, minkä alan alla osaamisala olisi.

Opetushallitukselle antamassaan lausunnossa JHL kannattaa henkilökohtainen avustaja –tutkintonimikkeen laajentamista 150 osaamispisteeseen. Samalla liitto kuitenkin esittää, että tutkinnon muodostumisen selkiyttämiseksi henkilökohtaisesta avusta muodostettaisiin oma osaamisalansa, henkilökohtaisen avustamisen osaamisala.

Lausunnossaan JHL nostaa esiin myös kysymyksen osaamisalan sijainnista. Liiton mielestä henkilökohtaisen avustamisen osaamisalan sijaintia tutkintorakenteessa pitäisi vielä arvioida, esimerkiksi erikseen perustettavassa työryhmässä. Osaamisala voisi olla puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan sijasta esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan alla.

Lue kokonaan JHL:n lausunto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon perusteiden luonnoksesta