Työttömyysturva

Kuulumalla JHL:ään saat turvaa, tukea, neuvoja ja palvelua erilaisissa työelämän tilanteissa. Jäsenenä saat turvaa myös työttömyyden varalta. Työttömyysturvaa maksetaan työttömän työnhakijan toimeentulon turvaamiseksi.

Ammattiliitto JHL:n jäsen on myös työttömyyskassan jäsen. Kun ehdot täyttyvät, työttömyyskassa luo turvaa työttömyyden varalle peruspäivärahaa enemmän. JHL:n jäsenenä saat neuvoja, palveluja, turvaa ja tukea sekä erilaisissa työelämän tilanteissa ja silloinkin, jos joudut työttömäksi.

Liity jäseneksi!

Näin haet päivärahaa JHL:n työttömyyskassasta

Mikäli työssäoloehtosi Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassassa täyttyy, olet oikeutettu JHL:n ansiosidonnaiseen päivärahaan.

Löydät juuri sinun tilanteeseesi sopivat päivärahan hakuohjeet JHL:n työttömyyskassan ohjepankista.

Työttömyyskassan sivuilta löydät toimintaohjeet, miten menettelet jos joudut työttömäksi. Työttömyyskassalla on eWertti Nettikassa, jonka kautta voit lähettää hakemukset liitteineen ja tarkastella omia tietojasi.

Työttömyyskassamme tarjoaa ajanmukaiset palvelut myös vuorottelukorvauksen suhteen.

Ansiosidonnainen päiväraha

Työttömyyden aikana ansiosidonnaista päivärahaa maksetaan työntekijöille, jotka kuuluvat työttömyyskassaan. Työttömyyskassaan kuulumattomat saavat Kelalta peruspäivärahaa.

Työttömyysetuuksien saamisen ehdoton edellytys on, että työttömäksi jäänyt ilmoittautuu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Työttömyysetuuksiin on yleensä oikeus myös lomautuksen aikana.

Ansiopäivärahan suuruus on sidottu tuloihin. Useimmiten päiväraha on noin 50–70 prosenttia palkasta. Peruspäivärahan suuruus vaihtelee vuosittain. Kaikkiin työttömyysetuuksiin kuuluu lapsikorotus, jonka suuruus riippuu lasten määrästä. Työttömyyspäiväraha on veronalaista tuloa.

Lue toimintaohjeet: miten menettelen jos joudun työttömäksi.

Lisää aiheesta:

Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa
Peruspäiväraha (Kela)
Työmarkkinatuki (Kela)