OmaJHL

OmaJHL on ammattiliitto JHL:n sähköinen asiointikanava jäsenille. Palvelussa voit päivittää yhteystietosi, ammattinimikkeesi ja työsuhdetietosi. Voit myös maksaa jäsenmaksusi tai ilmoittaa jäsenmaksuvapautuksesta ja tilata maksuttoman kalenterin. OmaJHL:n kautta pääset myös jäsen- ja aktiivisivuille.

Näin kirjaudut omaJHL:ään

OmaJHL:ään kirjaudutaan sähköpostiosoitteella tai jäsennumerolla ja salasanalla. Löydät jäsennumeron jäsenkortistasi.

 Sähköpostiosoitteesi tulee olla tallennettu jäsenyystietoihisi, jotta voit käyttää sitä kirjautuessasi.

OmaJHL:ään pääset kirjautumaan ammattiliitto JHL:n verkkosivun oikeassa ylälaidassa olevasta Kirjaudu sisään -kohdasta.  Kirjautumisen edellytyksenä on, että yhteystietosi on tallennettu jäsenyystietoihisi.

Kirjaudu sisään -teksti.
Kirjaudu sisään -linkki jhl.fi-sivuilla.

Ongelmia kirjautumisessa?

Käyttäjätunnusta ei löydy tai sisäänkirjautuminen epäonnistui

Et pääse kirjautumaan palveluun, etkä myöskään saa salasanaa tai salasanalinkkiä, jos matkapuhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi ei ole tallennettu jäsenyystietoihisi.

Päivitä puuttuvat tai muuttuneet yhteystietosi  jäsenpalvelun sähköisellä yhteydenottolomakkeella, valitse kohta ”Sähköpostin ja puhelinnumeron ilmoittaminen jäsentietoihin”. Saat vahvistusviestin tietojen päivityksestä, jonka jälkeen voit tilata itsellesi uuden salasanan.

Uusi salasana

Unohtuneen salasanan tilalle voit tilata uuden kirjautumissivun Unohditko salasanasi? -linkistä. Tilatessasi uutta salasanaa voit valita, toimitetaanko uusi salasanasi tekstiviestillä vai sähköpostilla. Salasana tai sen tilauslinkki lähetetään jäsenyystietoihisi tallennettuun matkapuhelinnumeroosi tai sähköpostiosoitteeseesi.

Internet-selain

OmaJHL ei toimi Internet Explorer (IE) -selaimella tietoturvan vuoksi. Suosittelemme käyttämään Google Chromea, Mozilla Firefoxia, Microsoft Edge tai Safari -selainta. On hyvä, että käytössä oleva selain on joko uusin versio tai vain vähän aikaa sitten päivitetty.

Jos kirjautuminen ei edelleenkään toimi ja yhteystietosi on päivitetty tai tarkistettu, tyhjennä Internet-selaimesi selaushistoria. Tämän jälkeen kirjaudu omaJHL:ään uudelleen. Tarvittaessa lähetä viesti kirjautumis- ja salasanaongelmista osoitteeseen salasanat@jhl.fi .

OmaJHL:ssä voit:

 • Päivittää yhteystietosi, ammattinimikkeesi ja työsuhdetietosi. Kun nämä tiedot ovat ajan tasalla, saat juuri sinulle tarkoitetut viestit.
 • Maksaa jäsenmaksusi.
 • Ilmoittaa uudesta työsuhteesta, tilata esitäytetyn perintäsopimuksen.
 • Hakea yhdistyksen vaihtoa.
 • Ilmoittaa eläkkeen alkamisesta.
 • Ilmoittaa jäsenmaksuvapaudesta – esimerkiksi jos jäät perhevapaalle.
 • Ilmoittaa kaikista muutoksista jotka vaikuttavat jäsenyyteen.
 • Tilata uuden jäsenkortin.
 • Tilata jäsenkalenterin.

OmaJHL:n kautta pääset myös

 • jäsensivuille – siellä voit lukea jäsenkirje Pointin, yhdistyskirjeen, sopimusalakohtaisia kohdeviestejä ja tarkistaa erityiset jäsentarjoukset
 • aktiivien sivuille – joissa on yhdistystoimintaan, edunvalvontaan ja työsuojeluun liittyvää sisältöä, ohjeita ja materiaaleja.
 • Jäsensivut ja aktiivien sivut avautuvat omaan välilehteen. Voit siis ”surffailla” sivuilla vapaasti. OmaJHL jää auki toiselle välilehdelle.

Kurssi-ilmoittautuminen

Kurssi-ilmoittautuminen tapahtuu koulutuskalenterista tai omaJHL:n kautta kirjautumalla palveluun omilla tunnuksilla. OmaJHL:sta löydät kohdan omaKoulutus.

Työttömyyskassa

Huomaathan, että työttömyyskassan Ewertti eAsiointiin on oma kirjautumisensa sekä ohjeet.