Siirry sisältöön

Kohti palkankorotuksia! Valtiolla alkoi tärkeä neuvotteluviikko

Valtion neuvottelupöydässä paiskitaan hommia urakalla nyt alkuviikosta, koska neuvottelutulokseen ensi vuoden palkankorotuksista pitäisi päästä viimeistään keskiviikkona.

Jouluviikkoa vietetään valtiolla työskentelevien kannalta jännittävissä tunnelmissa. Palkankorotusneuvotteluja käydään kiivaasti koko alkuviikko, koska neuvottelutulos tulisi saada aikaan viimeistään keskiviikkona 21. joulukuuta.

Viime tapaamisessa käytiin tarkentavia keskusteluja neuvotteluosapuolten tavoitteista. Matka kohti palkankorotuksia jatkuu. Keskusteluja määränpään saavuttamiseksi jatkettiin tänään viikon ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa.

Neuvottelujen tunnelma on odottava, koska takaraja lähestyy. Pian neuvotteluosapuolten tulisi antaa palkankorotuksiin liittyvät tarjouksensa toisilleen. Tämän jälkeen tarjoukset pitää käsitellä ja osapuolten päästä yhteisymmärrykseen. Kiire alkaa olla, mutta aikataulu ei ole mahdoton. Neuvottelijat tekevät kovasti töitä neuvottelutuloksen saavuttamiseksi.

Mikäli ensi vuoden palkankorotuksista ei päästä sopuun viimeistään ylihuomenna, valtion virka- ja työehtosopimus voidaan irtisanoa päättymään jo ensimmäisen sopimusvuoden päätteeksi helmikuun 2023 lopussa.

Mistä palkankorotusneuvotteluissa on kyse? Lue lisää: Valtion sopimusneuvottelut starttasivat – nyt neuvotellaan palkankorotuksista! 

Virkamiehiä ja työntekijöitä valtion sopimusneuvotteluissa edustavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajapuolta edustaa Valtion työmarkkinalaitos. 

Minkälaisissa tunnelmissa jännittävä ja tärkeä neuvotteluviikko alkoi? Valtion sopimusneuvottelija Harri Turunen kertoo. Katso video!

Neuvotteluja valtiolla työskentelevien palkankorotuksista jatketaan heti huomenna 20. joulukuuta.

Lisätiedot:
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411
Harri Turunen, vastaava sopimusasiantuntija, 050 461 9303