Siirry sisältöön

Valtion palkankorotuksista neuvotellaan ahkerasti ja tosissaan, jotta sopuun päästään aikataulussa

Valtiosektorilla neuvotellaan palkankorotuksista tarmokkaasti ennen joulua. Neuvottelutulokseen tulisi päästä 21. joulukuuta mennessä. Tänään tiistaina neuvotteluosapuolet tapasivat jo toista kertaa tällä viikolla. Neuvottelutavoitteista käytiin tarkentavia keskusteluja.

Valtiolla työskentelevien ensi vuoden palkankorotuksista käydään parhaillaan neuvotteluja. Neuvotteluosapuolet tapasivat viimeksi eilen. Tapaamisessa osapuolet esittelivät neuvottelutavoitteensa toisilleen. Virkamiehiä ja työntekijöitä edustavat järjestöt, JHL mukaan lukien, tavoittelevat ostovoimaa parantavia palkankorotuksia.

Tämän päivän neuvottelutapaamisessa jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin: osapuolten tavoitteista käytiin tarkempaa keskustelua.

Työnantajan edustajille esitettiin tänään tarkentavia kysymyksiä koskien heidän tavoitteitaan palkankorotusten tasosta ja rakenteesta. Kuva tavoitteista täsmentyi.

– Neuvotteluaikataulu on tiukka, mutta riittävä. Ensi vuoden utuisesta taloustilanteesta huolimatta palkankorotuksista tulisi olla rohkeutta sopia, ammattiliitto JHL:n sopimusasiantuntija Erika Mattsson kommentoi tilannetta.

Palkankorotusneuvotteluja käydään tällä hetkellä ahkerasti, koska sopimukseen tulisi päästä viimeistään 21. joulukuuta. Jos palkoista ei päästä yhteisymmärrykseen, valtion virka- ja työehtosopimus voidaan irtisanoa päättymään 28.2.2023. Mikäli tuohon tilanteeseen päädytään, JHL on järjestönä valmistautunut neuvottelemaan kokonaan uuden valtion virka- ja työehtosopimuksen. Valtion nykyinen sopimus pysyy kaksivuotisena ja päättyy 29.2.2024, jos palkoista päästään yksimielisyyteen.

Mistä palkankorotusneuvotteluissa on kyse? Lue lisää: Valtion sopimusneuvottelut starttasivat – nyt neuvotellaan palkankorotuksista!

Virkamiehiä ja työntekijöitä valtion sopimusneuvotteluissa edustavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajapuolta edustaa Valtion työmarkkinalaitos.

Videolla valtion sopimusneuvottelija Harri Turunen kertoo kuulumisia päivän neuvotteluista. Paina play, niin saat tiivistelmän!

Valtion palkankorotusneuvotteluja jatketaan maanantaina 19. joulukuuta.

Lisätiedot:
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411
Harri Turunen, vastaava sopimusasiantuntija, 050 461 9303