Siirry sisältöön

Valtion palkankorotusneuvotteluissa esiteltiin neuvottelutavoitteet

Neuvottelut valtiolla työskentelevien palkankorotuksista jatkuivat tänään. Neuvotteluosapuolet antoivat toisilleen neuvotteluita koskevat tavoitteensa.

Neuvottelut valtiosektorin vuoden 2023 palkankorotuksista alkoivat joulukuun ensimmäisenä päivänä. Tänään 12. joulukuuta neuvotteluosapuolet tapasivat toisen kerran. Tällä kertaa neuvotteluissa virkamiehiä ja työntekijöitä edustavat valtion pääsopijajärjestöt antoivat työnantajalle yhteiset neuvottelutavoitteensa. Työnantaja samoin kertoi omista neuvottelutavoitteistaan.

Virkamiehiä ja työntekijöitä valtion sopimusneuvotteluissa edustavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Julkisalan koulutettujen etujärjestö Juko. Työnantajapuolta edustaa Valtion työmarkkinalaitos.

Hintojen nousun ennustetaan jatkuvan myös ensi vuonna. Ammattiliitto JHL:n yleinen tavoite kaikkien alojen palkankorotusneuvotteluissa on se, että palkankorotusten tulee turvata ostovoima. Samaa tavoittelevat yhteisesti myös valtion pääsopijat.

– Jatkoimme tänään neuvotteluja aiemmin sovitusti. Esittelimme omat tavoitteemme ja saimme kuulla työnantajan tavoitteet. Jatkamme neuvotteluja tästä huomenna, kertoo JHL:n valtiosektorin sopimusasiantuntija Erika Mattson.

Valtion sopimusneuvottelija Harri Turunen kertoo päivän neuvotteluista, katso video!

Kuten ensimmäisen neuvottelukerran jälkeen kerroimme, tämän toisen neuvottelutapaamisen piti alun perin tapahtua jo 9. päivä, mutta neuvottelut siirtyivät.

Seuraavan kerran palkankorotuksista neuvotellaan heti huomenna tiistaina 13. joulukuuta.

Lisätiedot:
Erika Mattsson, sopimusasiantuntija, 0400 461 411
Harri Turunen, vastaava sopimusasiantuntija, 050 461 9303