Siirry sisältöön

Kirkon neuvottelut käynnistyivät – palkankorotukset neuvottelun kohteena

Kirkon ala aloitti tänään neuvottelut ensi vuoden palkankorotuksista. Mikäli korotuksista ei päästä sopuun, voidaan koko sopimus irtisanoa helmikuun loppuun mennessä.

Kirkon kaksivuotinen työehtosopimus (KirVESTES) saatiin aikaan viime keväällä ja se astui voimaan maaliskuussa 2022. Koska sopimus laadittiin niin sanotulla 1 + 1 vuotta -mallilla, on vuoden 2023 palkankorotuksista neuvoteltava vielä erikseen. Nämä palkkaneuvottelut starttasivat tänään 14.12.2022. Mikäli palkankorotuksista ei päästä sopimukseen, voidaan koko sopimus irtisanoa päättymään 28.2.2023.

Ensimmäisissä neuvotteluissa käytiin läpi yleistä työmarkkina- ja neuvottelutilannetta sekä saatiin työnantajalta ajankohtaiskatsaus kirkon taloudesta.

– Yleinen sopimustilanne on monella muulla sopimusalalla ja sektorilla tällä hetkellä vielä avoinna. Tuntuvat palkankorotukset ovat kirkon alan pienipalkkaisille työntekijöille tärkeitä varsinkin, kun elinkustannukset ovat nousseet huomattavasti tänä vuonna ja palkkojen kehitys on jäänyt entistä enemmän jälkeen muusta julkisesta sektorista. Keskustelut ovat alkaneet hyvässä hengessä , luonnehtii sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen juuri käynnistyneitä palkkaneuvotteluja.

Seuraavan kerran kirkon neuvottelupöytään istutaan jo ensi viikon tiistaina 20.12.

Palkansaajia kirkon alan neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa Kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105