Siirry sisältöön

Kirkon alalle syntyi neuvottelutulos

Kirkon alan neuvotteluissa syntyi neuvottelutulos. Sisällöstä tiedotetaan tarkemmin hallintojen käsittelyiden jälkeen.

Evankelisluterilaisen kirkon työehtosopimuksesta (KirVESTES) syntyi neuvottelutulos torstaina 3.3. Tuloksen tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan, kun sekä työntekijöiden että työnantajan edustajien hallinnot ovat hyväksyneet uuden työehtosopimuksen.

Kirkon virka- ja työehtosopimus oli sopimuksettomassa tilassa maaliskuun alusta alkaen. Neuvotteluita käytiin tammikuun puolivälistä alkaen.

Kirkon alan töissä työskentelee tällä hetkellä vakituisessa työssä noin 15 800 henkilöä. Palkansaajia neuvotteluissa edustavat Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty), Julkisalojen koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kirkon alat ry. Evankelis-luterilaisen kirkon työnantajia edustaa kirkon työmarkkinalaitos.

Lisätietoja: sopimusasiantuntija Keijo Hiltunen, p. 050 438 8105

P.S. Missä pöydässä käydään kuuminta vääntöä? Kenen ehdot on jo taputeltu? Tarkista kaikkien JHL:n alojen neuvottelutilanne sivulta jhl.fi/neuvottelutilanne. Ota seurantaan myös JHL:n Facebook ja Twitter. #1001ammattia #JHLneuvottelee