Siirry sisältöön

Ammattiliitto JHL:n uusi edustajisto heti töihin: Kunta-alan työehtoriidan kohtalo ratkeaa keskiviikkona, liittojohto valitaan 7. kesäkuuta.

Uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa valitaan liittojohto sekä edustajiston puheenjohtajisto. Lisäväriä kokoukseen tuo se, että edustajisto päättää myös kunta-alan virka- ja työehtosopimuksia koskevasta neuvottelutuloksesta.

Ammattiliitto JHL:n uusi edustajisto on koronakurimuksen jälkeen pitkästä aikaa koolla fyysisesti. Helsingissä 7.−8. kesäkuuta pidettävässä kokouksessa edustajisto valitsee liitolle puheenjohtajan ja kaksi toimialajohtajaa, edustajiston puheenjohtajiston sekä liiton hallituksen. Valinnat tehdään heti tiistaina, 7. kesäkuuta.

Tiistaina edustajistokokous saa myös arvovaltaisia vieraita, kun pääministeri Sanna Marin vierailee tilaisuudessa puhumassa.

Kunta-alan työehtoriidan ratkaisu JHL:n edustajiston käsissä

Oman lisämausteensa järjestäytymiskokoukseen tuo se, että työnsä aloittava edustajisto pääsee heti ensimmäisessä kokouksessaan päättämään kunta-alan pitkään jatkuneen työehtoriidan kohtalosta.

Maanantaina 6. kesäkuuta JAU (JHL ja Jyty), Juko ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT pääsivät sopuun kunta-alan työehdoista. Keskiviikkona 8. kesäkuuta JHL:n edustajisto päättää, hyväksyykö vai hylkääkö se neuvottelutuloksen.

Keskiviikkona edustajistokokouksen asialistalla ovat myös liiton uuden strategian käsittely ja viime vuoden toimintakertomus sekä tilinpäätös.

Seuraa edustajistokokouksen etenemistä jhl.fi:ssä, Facebookissa ja Twitterissä tunnisteella #JHLedustajisto.