Siirry sisältöön

Sivistystyönantajien perätön väite hidastaa yksityisen opetusalan työriidan sovittelun käynnistymistä 

Neuvottelut Sivistystyönantajien (Sivista) yksityisen opetusalan työehtosopimuksesta päättyivät tuloksettomina lauantaina 2.4. Kenelläkään neuvotteluosapuolista ei ollut edellytyksiä neuvottelujen jatkamiseen eikä uusia neuvotteluaikoja sovittu. 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja OAJ jättivät lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle ja Sivistalle maanantaina 4.4.

Perjantain 8.4. sovittelussa Sivista yllättäen ja täysin perusteettomasti väitti, että neuvotteluita ei olisi päätetty 2.4. Sivistan mukaan annettu lakkovaroitus on tästä syystä työehtosopimuksen ja työehtosopimuslain vastainen. Sivista tulee laittamaan asian vireille työtuomioistuimessa.

Allekirjoittajajärjestöt ovat irtisanoneet vanhan työehtosopimuksen määräajassa. Sopimuskausi ja samalla työrauhavelvoite ovat päättyneet 31.3.2022. Neuvottelut ovat päättyneet ja työtaistelusta on ilmoitettu työriitojen sovittelusta annetun lain mukaisesti.

– Sivistan toimenpiteen tarkoitusperiä on kaikkien edellä todettujen asianmukaisesti tehtyjen toimenpiteiden valossa vaikea ymmärtää, toteavat JHL:n neuvottelujohtaja Mari Keturi ja JHL:n neuvottelija Hanna Katajamäki.

Koska asia siirtyy työtuomioistuimen käsiteltäväksi, valtakunnansovittelija ei voi ottaa työriitaa käsiteltäväkseen.

– JHL:n mielestä tärkeintä olisi neuvotella uudesta työehtosopimuksesta joko neuvottelupöydässä tai sovittelijan johdolla. Nämä uudet turhat askeleet vain viivästyttävät sopimustansseja ja työrauhan saamista sopimusalalle, sanoo vastaava sopimusasiantuntija Reetta Kuosmanen.

Lisätietoja:
JHL:n neuvottelujohtaja Mari Keturi 050 461 9315